İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van Project’in Ermeni ezgileri büyüledi

Nuda Kültür Merkezi’nin, Ocak ayı etkinlikleri kapsamında Erivan’dan gelen 13 kişilik Van Project grubu, tar, kemençe, şıvi ve duduk ezgisi ile dinleyenleri büyüledi. Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Merkezi, Ocak ayının son etkinliklerini konserle sonlandırdı. Ermenistan’ın başkenti Erivan’dan gelen 13 kişilik Van Project grubu, izleyenlere muhteşem bir müzikal gece yaşattı.

Konseri çok sayıda yurttaşın yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya da izledi. Yaklaşık iki saat süren konserde tar, kemençe, şıvi, duduk gibi geleneksel enstrümanlarla Ermeni geleneğini yansıtan grup, konsere katılanlardan büyük bir alkış aldı. Konser boyunca kimi zaman grupla birlikte ritim tutan izleyenler, bazen de kendilerini duduk sesinin akışına bıraktı. Konserin ardından eş başkanlar Çoban ve Kaya, grup üyelerine teşekkür etti. Kaya, konserden dolayı gruba teşekkür ederek, Ermenistan halkına selamlarını iletmesini istedi. Çoban ise “Sizler Margosyan’ın çocuklarısınız. Uzun bir aradan sonra dudugun tınısını bizlere yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Biz istila değil, inşa ediyoruz’
Konser sonrası konuşan Orkestra Şefi Norayr Kartashvan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle ikinci kez Van’a geldiklerini, bu nedenle çok mutlu olduklarını söyledi. İlişkilerin bundan sonra da devam etmesini istediklerini söyleyen Kartashvan, “Van, Ermenilerin ilk inşa ettiği şehirdir. Bu nedenle Van’ı çok seviyoruz. Biz gittiğimiz her yerde bir iz bırakmak istiyoruz. Biz istila etmiyor, inşa ediyoruz. Van halkına bizleri dinledikleri için teşekkür ediyoruz” diye belirtti. Konuşmanın ardından Kartashvan, Çoban ve Kaya’ya Ermenistan’dan getirdiği hediyeleri hediye etti.
DİHA

Yorumlar kapatıldı.