İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Başpiskoposu Nareg kutsal mekanları ziyaret etti

Emine Davut Yitmen
Ermeni Başpikoposu Nareg, Kuzey Kıbrıs’taki Ermeni ibadet yerlerine din amaçlı özel ziyarette bulundu. Başpiskopos Nareg ve beraberindeki Kıbrıs Ermeni Apostolik Ortodoks Kilisesi üyeleri, 10’uncu yüzyıldan kalma ve bakımsız halde bulunan Alevkayası’ndaki Sourp Magar Manastırı’na düzenlenen özel hac ziyaretinde, bu önemli eserin durumuna şahit olarak, eserin ağır durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başpiskopos Nareg, ayrıca Lefkoşa’da Arabahmet bölgesinde yenilenmiş olan St. Virgin Mary Katedrali ve Manastır Kompleksi’ni gezdi.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın, Başpiskopos’un bu özel haccından memnuniyet duyduğu ve Larnaka Müftüsü Şakir Alemdar’ı kendi adına Başpiskopos’a eşlik etmesi için atadığı bildirildi.
Ziyaret, İsveç Büyükelçiliği himayelerindeki, Kıbrıs Barış Süreci Din İşleri ve dini liderler tarafından organize edildi.
Weiderud: Masa arkasında konuşarak tek başına barış sağlanmaz
Kıbrıs Barış Süreci Din İşleri kurucusu olan Peter Weiderud, Din İşleri Başkanı Atalay ve Başpiskopos Nareg’in ortak çabalarının, adada dini liderlerin güven yaratma yönündeki çabalarına somut bir başka adım teşkil ettiğini ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Weiderud, barışın masa arkasında konuşarak, tek başına sağlanmayacağını belirterek, “Kıbrıs’taki dini liderler, ‘öteki’nin ibadet yerlerine ve yine ‘öteki’nin haklarına karşılıklı saygı göstererek, barışın inşasına neden oluyorlar” dedi

Yorumlar kapatıldı.