İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Avrupa’da Artık Müslümanlar Çoğalıyor, Hristiyan Nüfusu Azalıyor”

Bunun İslam düşmanlığı, Müslümanların terörist olarak kabul edilmesi gibi anlamları bulunduğunu dile getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şöyle konuştu:”Bu manada son derece kritik gelişmeler var. Bu korkunun iki nedeni var; birincisi Avrupa’da artık Müslümanlar çoğalıyor, buna karşılık Hristiyan nüfusu azalıyor. Fransa, 2050 yılı Avrupa’sında çoğunluğu Müslüman bir ülke olacak. Fransa’da bugün nüfus yükselme oranı 1,6 iken Müslümanların nüfus artışı hızı 8,1’dir.  

***
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Avrupa’da artık Müslümanlar çoğalıyor, buna karşılık Hristiyan nüfusu azalıyor.” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hedbo dergisine yönelik terör saldırısına ilişkin, “Avrupa’da artık Müslümanlar çoğalıyor, buna karşılık Hristiyan nüfusu azalıyor. Fransa, 2050 yılı Avrupa’sında çoğunluğu Müslüman bir ülke olacak” dedi.
Gökçek, Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Avrupa’da son dönemde İslamafobinin ön plana çıktığını hatırlattı.
Bunun İslam düşmanlığı, Müslümanların terörist olarak kabul edilmesi gibi anlamları bulunduğunu dile getiren Gökçek, şöyle konuştu:
“Bu manada son derece kritik gelişmeler var. Bu korkunun iki nedeni var; birincisi Avrupa’da artık Müslümanlar çoğalıyor, buna karşılık Hristiyan nüfusu azalıyor. Fransa, 2050 yılı Avrupa’sında çoğunluğu Müslüman bir ülke olacak. Fransa’da bugün nüfus yükselme oranı 1,6 iken Müslümanların nüfus artışı hızı 8,1’dir. Geçtiğimiz aylarda Fransız Meclisi, Filistin’i tanımak için bir tavsiye kararı aldı. Arkasından Fransa Senatosu da tavsiye kararı aldı ve iş Fransız Hükümetine kaldı. Zaten Fransız Hükümeti desteklemese bu kararlar çıkmazdı. Filistin’in tanınmamasını temin etmek maksadıyla bu Avrupa’daki karışıklıklar ortaya çıktı. Bu karikatürler iki sene önce yapılmış. İki sene önce yapılan karikatürün iki sene sonra matbaasının basılmasını aklın hafsalanın alması mümkün değil. Bu, özellikle Filistin’in Fransa tarafından tanınmasının engellenmesi için MOSSAD tarafından yapılmış bir organizasyondur.”
Gökçek, hedefteki ülkenin Türkiye olduğunu savundu.
Türkiye’nin, dünyanın neresinde mazlum varsa onun yanında yer aldığını, hakkını koruduğunu ifade ederek, “Bundan dolayı da ziyadesiyle bizimle uğraşıyorlar. Denemedikleri hile hurda kalmadı. Dikkat edin, dünyada Gezi olaylarının benzeri olaylar içinde muvaffak olunamayan tek ülke Türkiye. Bundan dolayı bize karşı her türlü hücumu yapıyorlar. Dikkat ederseniz hemen Cumhuriyet gazetesini devreye koyup bizi tahrik etmeye çalıştılar. Bunlar bilinçli olarak yapılan olaylar” değerlendirmesinde bulundu.
Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise 2011 seçimlerine kadar uluslararası camianın Türkiye’ye tolerans verdiğini ancak bu seçimlerde partisi yüzde 50 oy aldıktan sonra hem ulusal hem uluslararası medyada Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldığını anlattı.
Gezi olaylarının, Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesinin durdurulması operasyonu olduğunu vurgulayan İşler, şunları kaydetti:
“17 ve 25 Aralık operasyonları ise Türkiye’yi Mısırlaştırma operasyonudur. Nasıl Mısır’da askeri darbeyle yönetime son verdilerse aynı şekilde yargı ve emniyet darbesiyle de Türkiye’yi Mısırlaştırma gayreti içine girdiler. Ondan sonra da çeşitli bahanelerle sokakları terörize ederek AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak istiyorlar ama milletimizin gözü açıldı. Geçmişte bir manşetle iktidarları alaşağı edenlerin dönemi bitti. Şimdi artık onlar muhatap aramakla meşgul.” – Ankara

http://www.haberler.com/ankara-buyuksehir-belediye-baskani-gokcek-8-6878006-haberi/

Yorumlar kapatıldı.