İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cizre Emniyet Müdürü hakkında yakalama kararı

Kısa süre önce Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ercan Demir hakkında Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartıldı. Dink cinayetinin işlendiği dönemde Trabzon Emniyeti’nde görevli Emniyet Amiri Özkan Mumcu ve Polis Memuru Muhittin Zenit tutuklanmıştı. 14 Ocak Çarşamba günü, Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir’in Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

O dönemde Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde amir olan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, tutuklama talebiyle sevk edilmiş ancak mahkemece yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.
Cizre’de Aralık ayında ortaya çıkan gerilimin ardından İlçe Emniyet Müdürü Ozan Başurgan görevden alınmış, yerine Ercan Demir atanmıştı.
HDP heyetinden açıklama
Bu arada Perşembe günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşen Halkların Demokratik Partisi heyeti, görüşmeyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Heyet, görüşmeyi çözüm süreci kapsamında gerçekleştirdi.
Açıklamada, Cizre’de yaşananların da ele alındığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:
“Bu konuda; İçişleri Bakanlığı’nın ivedilikle içinde mülkiye müfettişlerinin de bulunduğu bir inceleme heyetini Cizre’ye göndereceği, olayları tüm yönleriyle soruşturacağı, elde edilen bulguların partimizle ve kamuoyuyla paylaşılacağı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yürütülecek etkili soruşturma kapsamında mülki idare amirleriyle ilgili gerekli idari tedbirlerin alınacağı belirtilmiştir.”
Cuma günü de İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’la biraraya geldi.
Demirtaş: Cizre’de devlet içine çöreklenmiş bir ekip var
Öte yandan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Cizre’de devlet içinde provokasyon üreten bir ekip olduğunu” söyledi.
Demirtaş şöyle konuştu:
“Cizre’de devlet içerisine çöreklenmiş bir ekip var. Hükümet de bunun kim olduğunu, ne olduğunu biliyor. Onları koruyor. Onları oradan alsalar, Cizre’de sorun bitecek. Orada devlet içerisine çöreklenmiş, ciddi bir provokasyon üreten ekip var”.

Yorumlar kapatıldı.