İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHH/Bülent Yıldırım: “Yahudiler, 1950’lere kadar bizim arşivlere ellerini kollarını sallaya sallaya giriyorlarmış”…

Anadolu Ajansı haberine göre Bülent Yıldırım, İHH tarafından Gaziantep’te düzenlenen “Kudüs ve Etekleri” konulu “konferansta”, 1950’li yıllara kadar Osmanlıca yazılı evrakların kütüphanelerden çalındığını tespit ettiklerini iddia etti. Kütüphanedeki evrakların Avrupa’ya götürüldüğünü ve Yahudilerce kullanıldığını öne süren Yıldırım, nefret körükleme söylemini bir kez daha sergiledi.

Türkiye’de “Osmanlıcanın önemine” değinen Yıldırım, “Yahudilerin Arapça ve Osmanlıca bildiği için arşivlere girebildiğini ve Müslümanların kutsalı Mescid-i Aksa’nın etrafındaki evleri yıktığını“ iddia etti. “Çözüm sürecinin baltalanmak istendiği” teorisine öne süren İHH örgütü lideri, “OrtaDoğu’da ve dünyadaki oyunu Kürt ve Türk ittifakının bozabileceğini” ortaya attı.
İHHGantep“Yahudiler, 1950’lere kadar bizim arşivlere ellerini kollarını sallaya sallaya giriyorlarmış. Mescid-i Aksa’nın etrafındaki önemli gördüğü evlerin tapularını Türkiye ‘deki arşivlerden koparmışlar. Bunu da resmi makamlar duysun, tedbir almamışlarsa alsınlar” uyarısını yapmaya gerek gördü:
“Bizim kütüphanelerimizdeki evrakları alıp alıp Avrupa’ya götürdüler ve bu evraklar üzerinde çalışamamak neyi getirdi? Tapu Genel Müdürlüğüne gittik, arşivlere girdik. Bunu da resmi makamlar duysun, tedbir almamışlarsa alsınlar. 1950’lere kadar bu Yahudiler bizim arşivlere ellerini kollarını sallaya sallaya giriyorlarmış. Arşivdeki o belgelere bakıyoruz bir de fark ettik ki Mescid-i Aksa’nın etrafında yıkılan bütün bu evler ve binalar tapuları arşivlerden çalınan evler ve binalar. Türkiye arşivine girmişler o zaman bu adamlar, daha İsrail yeni kurulmuş, Mescid-i Aksa’nın etrafındaki önemli gördüğü evlerin tapularını Türkiye’deki arşivlerden koparmışlar. Biz bunu ilgili tüm makamlara ulaştırdık.“


http://www.dailymotion.com/video/x2dr2bf_gaziantep-ihh-genel-baskani-israil-yanlilarini-desifre-ediyoruz_news

salom4062014

Yorumlar kapatıldı.