İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Müslüman Ermenilerden Cumhurbaşkanı’na çağrı

Türkiye’de yaşayan ve İslamiyet’i seçmiş Ermenilerin kurduğu platform 1915 olayları öncesinde Cumhurbaşkanına açık bir mektup yazdı. Müslüman Ermenilerden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Çağrı: Bizler Osmanlı Devletinin son dönemlerinde ırkçı İttihatçıların zalimane uygulamaları sebebiyle çok büyük acılar çekmiş Ermeni halkının torunlarıyız. Çok azımız bu topraklarda kalabilmiş, büyük çoğunluğumuz ise ata topraklarının dışında büyük sıkıntılar çekerek hayatını sürdürebilmeyi başarmıştır. Günümüzde Türkiye’de azınlık olan Ermeni toplumunun içinde de din seçimimiz nedeniyle daha da azınlık olan biz Müslüman doğmuş veya sonradan Müslüman olmuş Ermeniler olarak bundan 2 yıl kadar önce bir araya gelerek Müslüman Ermeniler Platformunu kurmuş bulunmaktayız. (En önemli eksiğimiz de tamamlandı. Son modaya uygun olarak ismini değiştirmeden Müslüman olanların ve de neden Müslüman Ermeni olmasın diyenlerin katılımı ile büyüyecekleri kesin. HYETERT)

Amacımız iki halk arasında birbirini anlama köprüsü oluşturmak ve ırkçı anlatımla yetiştirilmiş dimağlarda oluşan ön yargıları gücümüz yettiğince yıkabilmektir. Platformumuzun en temel özelliği ırkçılık hangi taraftan olursa olsun onu lanetlemek, onun karşısında olmak ve ondan uzak kalınması gerektiğini çevresine anlatmaktır.

Son yıllarda Türkiye’de özgürlükler anlamında düne göre büyük gelişmeler kaydedildiğinin farkındayız. Bu sebeple de artık kendimizi geçmişe göre daha rahat ifade edebildiğimizi olumlu bir gelişme olarak görmekteyiz.
Bu bağlamda ata topraklarına dönmek isteyen, bu topraklarda yaşamak isteyen kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak tıpkı Türk Soylu kavimlere uygulanan kolaylıklar gibi Anadolu’nun asli unsuru olan Ermenilere uygulanmasını talep etmekteyiz. Bu uygulamaların başında ikamet, çalışma izni ve vatandaşlık gibi konular gelmektedir.
Müslüman Ermeniler Platformumuzun üyesi olan ve dedeleri Ardahan ve Kars’tan sürülen ve şu anda Rusya’ya iade edilmek üzere Artvin Yabancılar Şubesinde bekletilen Albert Chnavaian’ın iade işlemlerinin acilen durdurulmasını ve kendisi ve ailesine ve yine bu durumda olan platformumuza üye diğer ikamet sıkıntısı çeken Müslüman Ermeni kardeşlerimize ivedilikle oturum izni verilmesini, akabinde de ata topraklarında yaşamak isteyen bu kardeşlerimizin vatandaşlığa alınmalarını arz ve talep ederiz.
Platform daha önce de İslam’ı seçen fakat cenazesi Hristiyan olan çocukları tarafından Hristiyan Mezarlığına defnedilen Ferman Gez’in Müslüman mezarlığına nakledilmesi için çağrıda bulunmuştu.
Müslüman Ermeniler Platformu Kimdir?
Platform sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kendisini şöyle tarif etti:
Platformumuz Hakkında : Müslüman doğmuş veya olmuş Ermeniler Platformu 1915 katliamlarını lanetler.
Türk ve Ermeni milliyetçiliğini ve diğer tüm ırkçı fikirleri tümüyle reddeder.
Ermeni olduğunu gizlemez ve atalarını inkar etmez.
1700 yıl önce Hisus’un (İsa’nın) mesajını kabul edip Hristiyan oldukları gibi bugün de Muhammed’in mesajını kabul edip Müslüman olduklarını ilan eder.
Hristiyan olmayan Ermeni sayılmaz tezini reddeder.
Kemalizm dahil sosyalizm, komünizm, Marksist ve Leninist tüm ideolojileri reddeder.
Emperyal güçlere karşı ezilen halkların yanında yer alır.
İslam ümmetinin bir parçası olduğunun bilinciyle hareket eder.

Yorumlar kapatıldı.