İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan’da dini toplulukların finansmanı 2015’te katlanacak

Gürcistan başbakanı Irakli Gharibashvili 24 Aralık’ta Yahudi ve Müslüman toplumları yanısıra Ermeni Apostolik Kilisesi ve Katolik Kilisesi temsilcileriyle buluştu. Gürcistan Bakanlar Kurulu kararı gereği anılan topluluklara  «Sovyet totaliter döneminde» manevi ve maddi kayıpları için finansal tahsisatta bulunuldu.Devlet Din İşleri Ajansı yöneticisi Gürcistan’ın  4 dini toplumla sözleşmeye sahip olduğunu ve paraların hesaplarına aktarıldığını ifade etti. (Doğrusu bu. HYETERT)

***
Gürcistan başbakanı Irakli Gharibashvili 24 Aralık’ta Yahudi ve Müzlüman toplumları yanısıra Ermeni Apostolik Kilisesi ve Katolik Kilisesi temsilcileriyle buluştu.
Gürcistan Bakanlar Kurulu kararı gereği anılan topluluklara  «Sovyet totaliter döneminde» manevi ve maddi kayıpları için finansal tahsisatta bulunuldu.
Novosti-Gruzia’nın verdiği habere göre; Gharibashvili buluşmada  dini birimlerin finansmanına ilişkin süreçle ilgilendi ve Dini konularda Devlet Ajansı yöneticisi Zaza Vashakidze’den özet bir hesap sunmasını rica etti.
Vashakidze ″Devlet iyi niyet göstererek birkaç milyon tahsis etti″ dedi.
Devlet Din İşleri Ajansı yöneticisi Gürcistan’ın  4 dini toplumla sözleşmeye sahip olduğunu ve paraların hesaplarına aktarıldığını ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.