İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kongre Üyesi Stockman’dan Ermenistan’a Hocalı ve İşgal Eleştirisi

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
ABD Kongresi’nde Teksas’ı temsil eden vekillerden Steve Stockman, Temsiciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada Ermenistan’ı Azerbaycanlılara karşı etnik temizlik politikası gütmek ve Yahudi karşıtlığı ile itham etti.AzerTag Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Ermenistan’da etnik ve dini azınlıklara hoşgörüsüzlüğün hakim olduğunu ve Yahudi karşıtlığının yaygın olduğunu söyleyen Stockman, ülkedeki Azeri azınlığa etnik temizlik uygulandığını söyledi.

 Konuşmasında İsrailli milletlerarası ilişkiler uzmanı Arye Gut’un geçtiğimiz hafta Algemeiner gazetesinde yayınlanan “Ermenistan’da Yahudi Karşıtlığı: Açık ve Faal Bir Tehlike” başlıklı makalesinden alıntılar yapan Kongre Üyesi Stockman, Ermenistan’ın Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği işgale ve Azerbaycan’a karşı takip ettiği saldırgan siyasete dikkat çekti.
Konuşmasında Stockman, Ermeni silahlı kuvvetlerinin Hocalı’da gerçekleştirdiği vahşi katliama da değindi.
  
1992 yılında Dağlık Karabağ’daki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri, Rus Motorize Piyade alayının da desteğini alarak 83 çocuk,106 kadın ve 70 den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 kişiyi vahşice katletmişti.

Ermenistan’ın 1990’lı yılların başlarında Azerbaycan topraklarında başlattığı işgal nedeniyle 20 Bin’den fazla Azerbaycanlı hayatını kaybederken 1 Milyon’u aşkın kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı. Türkiye, Azerbaycan topraklarının yaklaşık beşte birine tekabül eden Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi bölgede devam eden işgal nedeniyle Ermenistan’la diplomatik ilişkilerini dondurmuş ve sınırlarını kapatmıştı.

Yorumlar kapatıldı.