İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ve Ermeni Hayaleti

Ayşe Günaysu
İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Türkiye ve Ermeni Hayaleti, Soykırımın İzinde Adımlar’ adlı kitabı harika çeviren, iyi ki de komisyonumuzun üyesi Renan Akman güzel özetlemiş: ““Çeviriyi yaparken, yıllardır güncel haberler üzerinden yakından takip ettiğim Ermeni Soykırımı’nın bugüne yansımalarına ilişkin pek çok bölük pörçük bilgiyle topluca karşılaşmak beni derinden etkiledi.

Özellikle Dersim Ermenilerinin, Marsilya’da ‘Küçük Ermenistan’ı kuran soykırım kurtulanlarının, onların torunları Diaspora Ermenilerinin ata vatanlarını ilk kez ziyaretlerinin, soykırımda Ermenileri kurtarmaya çalışan Osmanlı yöneticilerinin hikâyelerinin anlatıldığı bölümler zihnime kazındı. Yazarların görsel dilinin, hikâye kurma konusundaki ustalıklarının okumayı son derece akıcı kıldığını da belirtmeliyim.

Türkiye ve Ermeni Hayaleti, soykırımın bugüne uzanan derin ve acılı izlerinin peşinde adım adım bir yolculuğa çıkarıyor okuru. Konuya aşina olanlar kadar olmayanları, özellikle genç Türkiyelileri derinden etkiyeceğine inandığım sarsıcı ve hüzünlü bir yolculuk bu.”
.

Yorumlar kapatıldı.