İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yerevan’da Hasan Cemal’ın kitabının tanıtımında skandal ortaya çıktı

11 Aralık 2014’te Ermenistan başkenti Yerevan’da Ermeni Soykırımı mimarlarından Cemal Paşanın torunu gazeteci Hasan Cemal’ın “1915: Ermeni Soykırımı” kitabının tanıtımı yapıldı…Ruben Melkonyan kitabın çevirmeni olarak da “Hrant Dink” vakfından şikâyet ederek çevirisinin sansür edildiğini bildirdi. Vakfı avukatları ile konuştuğunu dile getiren Melkonyan, vakfının imzaladıkları anlaşmasına uymadıkları için yasal süreç başlatabileceğinden söz etti.

***
11 Aralık 2014’te Ermenistan başkenti Yerevan’da Ermeni Soykırımı mimarlarından Cemal Paşanın torunu gazeteci Hasan Cemal’ın “1915: Ermeni Soykırımı” kitabının tanıtımı yapıldı.
Etkinlik sonunda seyircilere Cemal’a sorular yöneltmeye izin verilmeyince skandal ortaya çıktı. Cemal’ın kitabını Ermeniceye çeviren Türkolog Ruben Melkonyan da etkinliğe katılanlar gibi şikâyet etti.
Melkonyan, Türk gazeteciye sorular vermesinin engellendiğini dile getirerek “Sorularımız vardı, nitekim bu kişi hukuki açısından olanları nasıl değerlendiriyor. Hukuki alanda tazminat konusu var ve bu konuda Hasan Cemal’in fikrinin bilinmesi gerekiyordu. Cemal Paşa’nın toruna alkışlamak değil, sorular vermek gerekirdi” dedi.
Ruben Melkonyan kitabın çevirmeni olarak da “Hrant Dink” vakfından şikâyet ederek çevirisinin sansür edildiğini bildirdi.
Vakfı avukatları ile konuştuğunu dile getiren Melkonyan, vakfının imzaladıkları anlaşmasına uymadıkları için yasal süreç başlatabileceğinden söz etti.
Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.