İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddiaları çürütüldü

Muhammet Kutlu
Ermeniler, sözde soykırımın yüzüncü yıldönümü olan 2015 için harıl harıl hazırlanıyor. Ermenilerin hazırlandığı büyük kampanyaya, ülkemizden nihayet elle tutulur bir çalışmayla karşı atak geldi. Hasan Celâl Güzel’in başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi (YTSAM), Ermeni iddialarını, 7 ayrı dilde hazırladığı 20 broşürle çürütüyor. (Çürüten çürütene, bir de inanan olsa. HYETERT)

Ermeni iddiaları çürütüldü
Muhammet Kutlu / ANKARA – Başta bazı muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri olmak üzere, Türkiye’de istikrara düşman olan kesimlerin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı magazinleştirerek gündem saptırdığı bir dönemde, 2015’te Türkiye’ye karşı büyük bir kampanya başlatacak olan Ermenilere elle tutulur karşılık verecek iyi bir çalışma ortaya konuldu.
ÇALIŞMAYI HASAN CELAL GÜZEL BAŞLATTI
Eski bakanlardan Hasan Celâl Güzel’in başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi (YTSAM), Ermenilerin Türkiye’ye karşı büyük bir atağa hazırlandığı, sözde Ermeni soykırımının yıldönümü ilan edilen 24 Nisan 2015 için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.
7 AYRI DİLDE 20 AYRIBROŞÜR HAZIRLANDI
YTSAM yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Hasan Celâl Güzel’in başlattığı “Sayfa Sayfa Ermeni Meselesi” konulu çalışmayla, alanında uzman 8 tarihçi, Ermeni meselesinde 20 ana başlık için birer broşür hazırladı.
MİLYONLARCA ÖĞRENCİYE DAĞITILMASI PLANLANIYOR
7 ayrı dilde ilk etapta 300 bin adet basılan broşürler, Ermeni tezlerini çürütmek üzere başta Türkiye’deki yabancı misyon temsilcilikleri olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında konuyla ilgili yüzlerce noktaya gönderilmeye başlandı. Broşürlerin, gerekli kaynağın bulunması halinde, 2015 yılı içinde milyonlarca basılarak lise ve üniversite öğrencilerine de dağıtılması planlanıyor.
20 KONUDA ERMENİ MESELESİ
‘Sayfa Sayfa Ermeni Meselesi’ broşürleri şu başlıklardan oluşuyor:  Ermeniler ve Selçuklular, Osmanlı İdaresinde Ermeniler, Osmanlı Ermenileri 2. Sınıf Vatandaş Değildi, 2. Abdülhamid Han’a Suikast, İttihat ve Terakki Partisi ve Ermeniler, Ermeni Çete Faaliyetleri, Ermeniler 1. Dünya Savaşı’nda Rus Ordusuna Katıldılar, Zorunlu Göçün En Önemli Sebeplerinden Birisi: Yeniköy Antlaşması Nedir?, 24 Nisan’da Gerçekte Ne Oldu?, Ermenilerin Zorunlu Göç Ettirilmeleri, Osmanlılar Ermenileri Ölüm Yolculuğuna mı Gönderdi?, İngilizlerin Meşhur Mavi Kitabı Katliamları Kanıtlıyor mu?, Amerikan Büyükelçisi Henry Morgenthau’nun Hikayesi, Ermenilerin Katliam Haberleri Ne Kadar Güvenilirdi?, Amerikan Protestan Misyonerleri ve Ermeni Meselesi, Ermeni Mezalimi, Türk Dış Politikasında “Ermeni Soykırımı” Meselesi-1, Türk Dış Politikasında “Ermeni Soykırımı” Meselesi-2, Sovyet Ermenistanı’nın Dünya Ermenilerinin Merkezi Olma Çabaları, Van İsyanı: Nisan 1995…

Yorumlar kapatıldı.