İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maral Müzik ve Dans Topluluğu… Anadolu ve Ermeni Halk Dansları, Çok Sesli Orkestrayla Hayat Buluyor !..

Anadolu ve Ermeni halk danslarını çok sesli orkestrasıyla bir araya getiren ve bugün Genel Sanat Yönetmeni Garbis İris Çapkanın kareografi ve genel sanat yönetmenliğiyle yaşları 6-35 yaş aralığında 200’e yakın dansçı ile birlikte Maral Müzik ve Dans Topluluğu sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor… Maral MDT geçmişte gerçekleştirdiği sayısız konser ve turnenin ardından 35. Yıl şerefine 14 Aralık 2014 ve 25 ocak 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazır.

***
Anadolu ve Ermeni halk danslarını çok sesli orkestrasıyla bir araya getiren yaşları 6-35 yaş aralığında 200?e yakın dansçıdan oluşan Maral Müzik ve Dans Topluluğu İKM’de sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor.
Anadolu ve Ermeni halk danslarını çok sesli orkestrasıyla bir araya getiren ve bugün Genel Sanat Yönetmeni Garbis İris Çapkanın kareografi ve genel sanat yönetmenliğiyle yaşları 6-35 yaş aralığında 200’e yakın dansçı ile birlikte Maral Müzik ve Dans Topluluğu sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor.
Maral MDT geçmişte gerçekleştirdiği sayısız konser ve turnenin ardından 35. Yıl şerefine 14 Aralık 2014 ve 25 ocak 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazır.
Tamamı amatör dansçılardan oluşan Maral MDT bu özelliğiyle de büyük dikkat çekiyor; her konserinde ?amatör bir dans gurubunun ülkemize ve dünyada yapacakları sınırlıdır? zihniyetini yerlebir eden Maral MDT profesyonelleri kıskandırıcak bir performans sergiliyor.
Maral Müzik ve Dans Topluluğu 1980 yılında Benon Kuzubaş ve arkadaşları tarafından kuruldu. 35 yıllık sanat hayatında Maral Amatör ruhun yanı sıra bir çok sosyal sorumluluk projesine de imza attı. 1982 yılında 195 korist , 65 dansçı, 26 orkestra ve 28 teknik görevli elemanıyla 300 kişiyi aşan Maral Şan Müzikhol?de 8 ve Atatürk Kültür Merkezi?nde tek konser ile Darülaceze yararına sahne aldı.
Yine 1987?de Atatürk Kültür Merkezi?nde Fatih Kız Yetiştirme Yurdu yararına sergilediği konserin ardından tüm ülkede övgü topladı. Bugün hala Maral MDT çeşitli aralıklarla Zibeç (Zihinsel ve Bedensel Engelli Çoçuklara yardım Platformu) yararına konserler veriyor.
Anadolu?nun kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına karış karış kültür kokan, üzerinde yüzyıllarca kardeş toplumların birlikte huzur içerisinde yaşadıkları yaşantıyı parlak sahne ışıkları ile sanatseverlerle bir araya getiriyor.
İŞTE MARAL GRUBUNUN MUHTEŞEM PERFORMANSI…

http://www.magazinkolik.com/Muzik/39886/Maral-Muzik-ve-Dans-Toplulugu

Yorumlar kapatıldı.