İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En eski ve ibadete açık Ermeni Kilisesi Kayseri’de

Kaan Akbaş
Orta Anadolu’nun en eski ve ibadete açık Ermeni Kilisesi Kayseri’de yer alıyor.
Yapımı 1191 yılında bitirilen, 820 yıllık Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fermanı ile 1461 yılında kurulan İstanbul Ermeni Patrikhanesi’ne bağlı olarak, hayırseverlerin ve vakıf yönetiminin yardımlarıyla ayakta duran Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi halen Kayseri’de ibadete açık bulunuyor…Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde 13 Mart 2015 Cuma tarihinde Ermenilerin inançlarına özgü miçing ve badarak ayini gerçekleştireceği belirtildi.

MART 2015’TE MİÇİNG VE BADARAK AYİNİ
Osmanlı zamanında yıllarca Türklerle beraber yaşamış, halka ve devlete hizmet etmiş ve bu yönüyle de ‘millet-i sadıka’ olarak nitelenmiş olan Ermenilerin Kayseri’deki ibadet yeri olan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde 13 Mart 2015 Cuma tarihinde Ermenilerin inançlarına özgü miçing ve badarak ayini gerçekleştireceği belirtildi. Ayine Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Ermenilerin de katılacağı belirtiliyor.
ŞEHRİN EN ESKİ YAPILARINDAN
Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin Kayseri’nin en eski yapılarından biri olduğu da ortaya çıktı. Kayseri’deki MS. 400-500 yıllarında inşa edilmiş olan Kale ve surları ile 1135 yılında yapılmış olan Camii Kebir’den (Ulu Camii) sonra şehirdeki en eski yapı olduğu belirlendi.
ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

http://kayserianadoluhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?ID=316

Yorumlar kapatıldı.