İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan “sözde Ermeni soykırımı”na böyle hazırlanıyor “ “Ermeni psikolojisi” kitabı çıktı „

Bu günlerde Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi İnsan Hakları Enstitüsü hattı ile “Benzersiz” gazetesinin baş editör yardımcısı Eldeniz Elgu’nun “Ermeni psikolojisi” kitabını incelediler. Bu konuda açıklama yapan Eldeniz Elgün, “bu kitap üzerinde birkaç senedir, çalışıyorlardı ve esas amaç sözde Ermeni “soykırımı” nın 100 yıldönümü öncesi Ermenilerin asıl kimliğini dünyaya tanıtmaktır”. Onun sözlerine göre, kitapta Ermeni toplumunun dini bakışları, erkek ve kadınlarının ayrı psikolojik sistemi tüm şişkinliği ve detayları ile açıklandı. Eldeniz Elgün onu da kaydetti: ”bu kitabı okumakla Ermeni toplumunun alt ve üst çıkarlarını tamamen öğrenmek olur: “Bir kaç yüzyıldır, Türk toplumuna nefretle yaklaşan Ermenilerin asıl kimliğini asla öğrenmeye girişim etmememiz çok ciddi bir sorundur. Ama “Ermeni psikolojisi” bu yönde bir ilk olacak ve Ermenilerin kimliğini ermənifobiyaya kapılmadan öğrenmek mümkün olacak “.

Kitabın bilimsel editörü Azerbaycan Bilimler Akademisi İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı, milletvekili Ayten Mustafayeva ise, “Bilimler Akademisi bu yönde araştırmalara start verdi ve “Ermeni psikolojisi” kitabı enstitünün yaptığı başarılı projelerden biridir. Ayten Mustafayeva deyib ki, bu kitabın tek Azerbaycan’da değil, ayrıca, Avrupa’da da yayınına çalışacaklar.” Açıklamasını yaptı.
Kitabın editörü ve “Ermeni toplumunun kültürü” bölümünün yazarı Türkan Azad da açıklamasında, “bu kitap ilk aşama için kompakt olarak yayınlanmıştır. Ama bunun daha geniş seçeneği de hazırdır ve çalışacağız ki, bu kitap hem de bir ders kitabı olarak kabul edilsin.” Dedi.
Onu da dikkate ulaştıralım ki, kitabın bilirkişi heyeti de var. Heyette Samirə Abdullayeva, Zaur Ahmet, Ferid Şahbazlı ve Elnur Eltürk bulunuyor. Kitap “Çaşıoğlu” yayınlarında yayınlanmıştır. “Ermeni psikolojisi”ni Bakü’nün kitap mağazalarından elde etmek mümkündür.
ÖZEL HABER

Yorumlar kapatıldı.