İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almelo’da atılan slogan Meclis’te

Haziran ayında Almelo’daki Ermeni Soykırımı Anıtına karşı yapılan Birlik Mitingi ve özellikle bu mitingde kullanılan sloganlar Meclis gündemine geldi. Dışişleri Bakanı Bert Koenders Temsilciler Meclisine gönderdiği bir mektupta, Almelo’daki miting’de kullanılan sloganlar ve mehter müziğini “yaşanan ciddi sorunun çözümüne katkı sağlamıyor” şeklinde yorumladı. Özellikle “Karabağ Ermeni’ye mezarı olacak” şeklindeki sözleri eleştiren Koenders, eylemde çalışan mehter müziğinin de provokasyon olarak algılandığını belirtiyor.

Hıristiyan Demokratlar Partisi (CDA), Sosyalist Parti (SP), Özgürlükler Partisi (PVV), Hollanda Ortodoks Reform Partisi (SGP) ve Hıristiyan Birlik (CU), partileri, haziran ayında hükümetten bir açıklama talebinde bulunmuştu. Bu talepte özellikle Almelo’da yapılan protesto mitinginin Türk hükümeti tarafından destek görüp görmediği sorgulanıyordu.
Koenders Haziran ayında yöneltilen bu soruya, Türk yetkililerin Ermeni Soykırımı meselesinin halen hassas bir konu olduğunu belirttiğini aktardı ve “Türkiye bu konuda daha sorumlu davranmaya davet edilmiştir” dedi.
Koenders ayrıca, geçtiğimiz Haziran ayında yaşanan bu gerginlik sonrasında Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi’nin Türk Dışişleri Bakanı ile bir araya geldiği ve kendisine “Türkiye hükümetinin Almelo’daki organizasyonla direk olarak bir bağlantısı bulunmuyor” şeklinde açıklama yapıldığını aktardı.
© SONHABER.NL

Yorumlar kapatıldı.