İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lübnan’da dini belirlenemeyen kadın defnedilemiyor

Beyrut’ta 100 yaşında hayatını kaybeden bir kadının, dini ve mezhebi belirlenemediği için cenaze defin işlemi gerçekleştirilemiyor… Habere göre, Bolancıyan’ın yakınlarının, cenaze işlemleri için başvuruda bulunduğu Ermeni Ortodoks Kilisesi, “Kadının evraklarının eksik olduğu, 25 yıl önce evlendiği Mısırlı Müslüman kocasının dinine geçip geçmediği tespit edilmediği” gerekçesiyle bu talebi geri çevirdi. Bolancıyan’ın Ortodoks Hristiyan olduğunu, cenazenin Ermeni Ortodoks Kilisesinden kalkmasını istediğini söyleyen ailesi, kilise yetkililerini ikna edemedi. (Bizim aslanlar kilisemiz bütün ailesi açıkça din değiştirmiş Müslüman olmuş kişinin cenazesini kaldırmadığı için kıyameti koparmışlardı. HYETERT)

***
Lübnan’da 100 yaşında hayatını kaybeden bir kadının, “dini belirlenemediği” gerekçesiyle defin işleminin gerçekleştirilemediği belirtildi.
Yerel basında çıkan habere göre, başkent Beyrut’taki Sabra Mahallesinde 4 gün önce hayatını kaybeden Suriye kökenli, Ermeni Ortodoks Setta Bolancıyan’ın cenazesi, defin için gerekli din ve mezhep bilgilerinin yer aldığı evrak bulunamadığı için henüz toprağa verilemedi.
Habere göre, Bolancıyan’ın yakınlarının, cenaze işlemleri için başvuruda bulunduğu Ermeni Ortodoks Kilisesi, “Kadının evraklarının eksik olduğu, 25 yıl önce evlendiği Mısırlı Müslüman kocasının dinine geçip geçmediği tespit edilmediği” gerekçesiyle bu talebi geri çevirdi. Bolancıyan’ın Ortodoks Hristiyan olduğunu, cenazenin Ermeni Ortodoks Kilisesinden kalkmasını istediğini söyleyen ailesi, kilise yetkililerini ikna edemedi.
Lübnan’daki Ermeni Ortodoks Kilisesinin kurallarına göre kiliseler, “başka din ve mezhepten kişilerle evlenenlerin” cenaze işlemlerini gerçekleştirmiyor.
Kaynak : AA

Yorumlar kapatıldı.