İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars’ta Tarihi Mezarlık Korunmayı Bekliyor

Kars’ta Tarihi Mezarlık Korunmayı Bekliyor Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Eski Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Türk ve ermeni mezarlığı bakımsızlık nedeniyle yok olmuş durumda. Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Eski Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Türk ve ermeni mezarlığı bakımsızlık nedeniyle yok olmuş durumda. 1890’lı yıllarda kurulduğu iddia edilen mezarlıkta binlerce mezar taşı bulunmakta iddiaya göre bazı mezarların ermeni bazılarının ise Türk Mezarlığı olduğu çevre sakinlerinden öğrenildi.

Video Galerisi Tıklayın.
http://www.serhattv.com.tr/videos/6455/karsta-tarihi-mezarlik-korunmayi-bekliyor.html
Dönemin belediye başkanı Naif Alibeyoğlu, tarafından mezarlığın Kars’ta bulunan diğer mezarlıklarla birlikte çevre ihata duvarları yeniden yaptırılmıştı ve o dönem Kars’ta bütün mezarlıklarla birlikte bu mezarlıkta ağaçlandırılmıştı ancak bugün geldiğimiz noktada duyarsız vatandaşların hayvan otlatmaları nedeniyle hem ağaçlar hem de duvarlar büyük tahribata uğramış durumda.
 Mezarlıkta en çok dikkat çeken ise bazı mezar taşlarında yazan yazı ve ölüm tarihleri oldu. Bazı mezar taşlarında ölüm tarihlerinin 30 yaş altı olduğu görüldü genellikle genç neslin fazla olduğu dikkat çekmekte ancak asırlık mezarlıkta dikkat çeken bir başka detay ise mezar taşlarının hiçbir şekilde kıbleye bakmadığı görülmekte. Mezarlıkların duyarsızca hayvan otlağı haline getirildiği ve ölülerimize saygı bu olsa gerek diyor ve bu durumun sorumlularını göreve davet ediyoruz.
 SERHAT TV

 http://www.serhattv.com.tr/haber/251915/karsta-tarihi-mezarlik-korunmayi-bekliyor.html

Yorumlar kapatıldı.