İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Terziyan’ın adı sokağa verildi

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden “Tonton Amca” lakaplı oyuncu Nubar Terziyan’ın adı, Sarıyer Büyükdere’deki sokakta yaşayacakTürk Sinema tarihinin unutulmaz isimlerinden Nubar Terziyan’ın adı, Sarıyer Büyükdere’de yaşadığı sokağa verildi. Büyükdere Surp Hripsimyants Kilisesi Yönetim Kurulu, geçen yıl sanatçının isminin sokağa verilmesi için çalışmalar başlatmış, ancak hazırlanan teklif ilk etapta Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmemişti. Daha sonra vakıf tarafından başlatılan bir imza kampanyası sonrası teklifini revize eden Büyükşehir Belediye Meclisi, sonunda ünlü oyuncunun adının sokağa verilmesini onayladı.

Asıl adı “Sevimli Sokak” olan sokağın adı artık “Nubar Terziyan” sokağı oldu. 1948’de, Aydın Arakon’un “Efsuncu Baba” filmiyle sinemaya başlayan Nubar Terziyan, hayatı boyunca 400’ün üstünde filmde rol aldı. Terziyan, Ermeni tiyatrolarının kapatılmasından sonra Türk tiyatrolarında çalışmaya başladı.

HEP ‘İYİ ADAM’ OLDU
Ermeni olduğunu saklamayan ve kendi ismini kullanan nadir Yeşilçam oyuncularından biri olan Terziyan, sanat yaşamı boyunca genellikle “iyi adam” rollerinde oynadı. İyi yürekli aile reisi ve mahallenin sevimli dedesi rolleriyle Türk halkının gönlünü fethetti. Terziyan, 14 Ocak 1993’te Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Emek Ödülü”ne layık görülmüştü.

Yorumlar kapatıldı.