İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder’den Papa Francis’in Türkiye’ye Gelişine Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Papa Francis’un 1915 olaylarıyla ilgili “20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı” sözlerine ve 30 Kasım’da Türkiye’ye yapacağı ziyarete tepki gösterdi. ASİMDER Başkanı Gülbey, Papa’nın 30 Kasım günü Türkiye’de sözde Ermeni soykırımında ölen 1,5 milyon Ermeni’yi şehit sayıp ziyaret edeceği Rum kilisesinde onları Hıristiyan toplumunun şehidi gibi sayıp dua okuyup ayin gerçekleştireceği ve ASİMDER olarak Papa’nın yalanı savunarak, yalancı durumuna düştüğünü, yeniden haçlı zihniyetini yaratma mücadelesi içerisine girmesini kabul etmelerinin mümkün olmayacağını, bunu da kınadıkları Papa’yı Türkiye de görmek istemediklerini savundu. (Ne yapalım? Sizin gibi nefret üreticilerini görmek istemeyen de çok ama ne yapalım ki yapılacak bir şey yok. HYETERT)

– Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Papa Francis’un 1915 olaylarıyla ilgili “20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı” sözlerine ve 30 Kasım’da Türkiye’ye yapacağı ziyarete tepki gösterdi.
Gülbey, Papalık makamından beklenenin taşıdığı ruhani makamının sorumluluğu altında tarihi olaylardan husumet çıkarmak yerine dünya barışına katkı sağlaması olduğunu savundu. Gübey, “Din adına görev yapan insanların veya liderlerin bu tür belirsiz olan konular üzerine yorum yapmak ve kesin yapılmış gibi açıklamalar yapması yanlıştır. Dünya tarihçilerinin bile halen soykırım yapılıp yapılmadığı hususunda bir net karara varmadan Papa Francis’in yaşanan olaylara haçlı zihniyetiyle bakıp tek taraflı olarak sözde ‘Ermeni soykırımı yapılmıştır’ demesi yakışmamıştır. Ermeni lobisi sözde soykırım yalanını din üzerinden ve kiliseler üzerinden yürütmektedir. Dünyanın her tarafında açılan sözde soykırım müzeleri ve Ermeni vakıfları, Ermeni kiliselerinde açılıp yürütülmektedir. Bizler bu soykırım mücadelemizi camiler üzerinden yürütseydik, başta Türkiye’deki Ermeni cemaati olmak üzere en büyük tepkiyi gösterip Avrupa ülkelerine şikayet ederlerdi” dedi.
Gübey, Papa Francis’un 30 Kasım 2014 günü Türkiye’ye yapacağı ziyaretin engellenmesi ve Türk milletinden yapmış olduğu yanlış, taraflı sözlerinden dolayı özür dilemesini beklediklerini söyledi.
ASİMDER Başkanı Gülbey, Papa’nın 30 Kasım günü Türkiye’de sözde Ermeni soykırımında ölen 1,5 milyon Ermeni’yi şehit sayıp ziyaret edeceği Rum kilisesinde onları Hıristiyan toplumunun şehidi gibi sayıp dua okuyup ayin gerçekleştireceği ve ASİMDER olarak Papa’nın yalanı savunarak, yalancı durumuna düştüğünü, yeniden haçlı zihniyetini yaratma mücadelesi içerisine girmesini kabul etmelerinin mümkün olmayacağını, bunu da kınadıkları Papa’yı Türkiye de görmek istemediklerini savundu.
İHA

Yorumlar kapatıldı.