İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan, helikopterin kendi hava sahasında olmadığını itiraf etti

Açıklamada Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi Bşk. Hüseyin Mahmudov ve Basın Servisi Bşk. Vagif Dergahlı «Azerbaycan ve Ermeni kuvvetleri tampon hattında hava sahasında» helikopterin imhasına ilişkin ayrıntılı bilgi verdiler. Böylece Azerbaycan Savunma Bakanlığı her halukarda eğitim uçuşu gerçekleştiren Karabağ uçağının Azerbaycan sathında tahrip edilmediğini itiraf etmiş oldu. Olayın AGİT Minsk Grubu, AB ve BM tarafından kınandığını kaydedelim.

***
Azerbaycan yönetimi yabancı ülke elçilerine Karabağ helikopterinin vurulmasına ilişkin kendi versiyonunu şart koşmaya çalışıyor. İlgili açıklamada Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi Bşk. Hüseyin Mahmudov ve Basın Servisi Bşk. Vagif Dergahlı «Azerbaycan ve Ermeni kuvvetleri tampon hattında hava sahasında» helikopterin imhasına ilişkin ayrıntılı bilgi verdiler.
Anılanlara göre «Ermenistan Silahlı Kuvvetleri helikopteri tampon hattı mevkiinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mevzilerini ateşe tuttu».
Böylece Azerbaycan Savunma Bakanlığı her halukarda eğitim uçuşu gerçekleştiren Karabağ uçağının Azerbaycan sathında tahrip edilmediğini itiraf etmiş oldu. Olayın AGİT Minsk Grubu, AB ve BM tarafından kınandığını kaydedelim.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.