İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Altın Kayısı” film festivalinde Ermeni Soykırımını konu alan filmler tarihi gerçeği yansıtıyor

Uluslararası “Altın kayısı” film festivalinin kurucu müdürü Harutyun Khachatryan  Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümü arifesinde festival çerçevesinde yapılacak projeler, Ermeni-Türk sinema platformu ve buna Türk yönetmenlerin katılımı hakkında “Tert” haber sitesine konuştu. Khachatryan “Altın kayısı”nın Ermeni-Türk sinema platformu çerçevesinde bir kaç yıldır Ermeni, Türk ve Kürtlerin çekeceği film senaryoları onayladıkları belirtti. “Bu filmlerin bir kısmı hazır, diğerleri hazırlama sürecinde. Temmuz ayında düzenlenecek “2015 Altın kayısı” festivaline 5-6 film Türk tarafı ve 4 film ise Ermeni tarafı sunacak” dedi… Khachatryan “Bütün filmlerde tarihi gerçek gösteriyor” ifadesinin altını çizdi.

***
Uluslararası “Altın kayısı” film festivalinin kurucu müdürü Harutyun Khachatryan  “Altın Kayısı” film festivalinde Ermeni Soykırımını konu alan filmlerin “Tarihi gerçeği yansıttıklarını” bildirdi.
Uluslararası “Altın kayısı” film festivalinin kurucu müdürü Harutyun Khachatryan  Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümü arifesinde festival çerçevesinde yapılacak projeler, Ermeni-Türk sinema platformu ve buna Türk yönetmenlerin katılımı hakkında “Tert” haber sitesine konuştu.
Khachatryan “Altın kayısı”nın Ermeni-Türk sinema platformu çerçevesinde bir kaç yıldır Ermeni, Türk ve Kürtlerin çekeceği film senaryoları onayladıkları belirtti. “Bu filmlerin bir kısmı hazır, diğerleri hazırlama sürecinde. Temmuz ayında düzenlenecek “2015 Altın kayısı” festivaline 5-6 film Türk tarafı ve 4 film ise Ermeni tarafı sunacak” dedi.
Filmlerin senaryolarından bazı ayrıntılar aktaran Khachatryan, çoğu olarak Türkler, Kürtler ve Yunanların anıları, Ermeni olduklarını aniden ortaya çıkarılan ana babaları hakkında anlatılıyor. Bazı filmlerde İstanbul veya Türkiye’deki diğer yerleşim yerlerde Ermenilerin bıraktığı iz gösteriliyor. Khachatryan “Bütün filmlerde tarihi gerçek gösteriyor” ifadesinin altını çizdi.
Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.