İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Bugünkü Türkiye inkar politikasına devam ediyor

Yahudi Holokost’undan farklı olarak, Ermeni halkı kendi anayurdunda soykırımına uğramıştır. Beyanat «Batı Ermenleri Ulusal Kongresi» uluslararası toplumsal kuruluşu forumunda yaptığı konuşma esnasında Ermenistan Millet Meclisi Başkan yardımcısı Eduard Şarmazanov’dan geldi. Türkiye yönetiminin cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan şahsında uluslararası topluma sunmaya çalıştığı hikayelerin gerçeklikle hiçbir alakasının olmadığını kaydeden Şarmazanov ″Katili ve kurbanı aynı düzlemde gözlemlememek gerek. Hepimiz de Hırstiyan halkların ve özellikle Osmanlı İmparatorluğu satında yaşayan Ermeni halkının yok edilmesinin 1914 Birinci Dünya Savaşı öncesinde planlandığını biliyoruz.″ dedi.

Meclis Bşk. yard. birçok tarihi belgeden Osmanlı devletinde önce sultanların daha sonra da Genç Türklerin, Pantürkist politikanın hayata geçirilmesini planladıkları net görülmektedir. Ve bugün Pantürkizm sadece Ermenistan için değil, aynı zamanda tüm bölge için de tehdittir.
Ben bu forumu selamlıyorum, ancak bağımsız devletimiz olduğunu ve tüm çabaları ülkemizde merkezileştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bugünkü Türkiye, inkarcı politikaya devam ettiğini kanıtlamaktadır, öyle ki ortak çalışmalı ve dünyaya Diaspora-Ermenistan-Karabağ troykasıyla mantıki nihayet olan adil yargıya ulaşabileceğimizi göstermeliyiz.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.