İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DurDe platformu: “Sen sakın içinden geldiği gibi yazma Yılmaz Özdil!”

Sık sık ırkçı yazıları ve beyanlarıyla gündeme gelen Yılmaz Özdil, 10 Ekim günü Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda, Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemi kullandı… Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında birçok şehirde ırkçı saldırılara uğrayan Suriyeli sığınmacılar, Özdil tarafından bir kez daha hedef gösterildi. 16 Ekim günü DurDe platformu olarak bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Konuya duyarlı tüm dostlarımızın katılımını bekliyoruz.

***
Sık sık ırkçı yazıları ve beyanlarıyla gündeme gelen Yılmaz Özdil, 10 Ekim günü Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda, Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemi kullandı.
Özdil, hükümet tarafından statüleri dahi tanınmayan sığınmacılara “yedirdiğini, içirdiğini” iddia ettikten sonra, ucuz iş gücü olarak görülen ve kölelik koşullarında çalıştırılan Suriyelilerin “ekmek elden su gölden” yaşayıp “yan gelip yattıklarını” savundu.
Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında birçok şehirde ırkçı saldırılara uğrayan Suriyeli sığınmacılar, Özdil tarafından bir kez daha hedef gösterildi.
16 Ekim günü DurDe platformu olarak bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Konuya duyarlı tüm dostlarımızın katılımını bekliyoruz.
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu
Tarih: 16 Ekim, Perşembe
Saat: 10.00
Yer: Çağlayan Adliyesi, C Kapısı önünde buluşuyoruz…
Düzenleyen: DurDe Platformu
Facebook Etkinlik Sayfası: https://www.facebook.com/events/1492465821003037/
Web sitesi: http://www.durde.org/2014/10/yilmaz-ozdile-suc-duyurusunda-bulunuyoruz/
++++++++++
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu

Yorumlar kapatıldı.