İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ADD Rhone Başkanı Ordulu: Fransa’da Yaşayan Türkler Dikkatli Olmalı

Fransa’nın Villefranche sur Saone kentinde faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği’nde (ADD) yapılan toplantıda Fransa’daki Ermeni diyasporasının 2015 hazırlıkları anlatılarak, Türklerin bunlara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. ADD Rhone Başkanı Ramazan Ordulu, 2015 sözde Ermeni soykırımının 100’üncü yılı nedeni ile Ermeni diyasporasının bölümünün, Fransa’nın çeşitli şehirlerinde büyük  hazırlık içinde olduğunu ve 1 yıl boyunca Türkiye ve Türk imajına zarar vermek için her şeyi yapacaklarını söyledi.

2015’in çok yakın olduğunu söyleyen başkan Ordulu, Fransa’daki Türk derneklerinin bu konuda hiç bir çalışma yapmadığını ve böyle devam etmesi durumunda bu konudan en çok Fransa’da yaşayan Türkler’in zarar göreceğini hatırlattı. Ordulu, Ermeni diyasporasının Taşnak ve Ermeni Devrimci Federasyonu’ndan (Federation Revolutionnaire Armenienne) oluşan ırkçı ve Türk düşmanı bölümünün, 2015 senesini Türkler’den intikam senesi olarak ilan ettiklerini, Lyon’un Villeurbanne banliyösünde Sırma Oran’ın ve Valence’ta Meryem Aksu’nun 2008 seçimlerinde yaşadıklarının bugün hafızalarda taptaze durduğunu söyledi.

Ramazan Ordulu bu intikamcı anlayıştan gelecek saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı. Uzman insanlar tarafından, bilimsel ve baskı olmayan bir ortamda incelenmesi gereken tarihi bir konunun, 2015 senesinde politikacılar yüzünden tekrar sade vatandaşların seviyesine indirileceğini belirten Başkan, Fransız politikacıların bu tutumunun bir kez daha Ermeni ve Türk toplumlarını karşı karşıya getireceğinii ve bunun çok tehlikeli bir davranış olduğunu belirtti.
Fransa’da yaşayan tüm Türkleri ve dernekleri ‘2015 Ermeni Soykırımı yalanı’ ile mücadeleye çağıran Başkan Ramazan Ordulu, aynı zamanda yetkililerden insanları bu konuda eğitecek imkanlar talep etti. Diğer taraftan, Türkiye Gençlik Birliği Lyon Bölge Başkanı Ersen Söyleyen, 2015 yılı için Rhone Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte çalışma yaptıklarını söyleyerek, Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu ve Fransa’daki ortaokul tarih kitaplarında bu yalanın çocuklara zorla öğretildiğini öne  sürdü. Ersen Söyleyen, Fransa’da yaşayan Türkleri bu konuda kendileri ile beraber hareket etmeye davet etti.
Fransa doğumlu olan ayrıca orta ve lise öğrenimini Fransa’da yapan Ersen Söyleyen, o zamanlar bu konu hakkında fazla bilgiye sahip olmadığını, fakat Ermeni asıllı Fransızlar’ın bu propagandayı ailelerinden öğrendiklerini ve Türk asıllı kişilerin bu konu nedeniyle dışlandıklarını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.