İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Türkü yazardan imza kampanyası

Azerbaycan Türkü yazar Kebuter Hakverdi’nin teşebbüsü ile İstanbul’da sözde Ermeni soykırımına itiraz olarak imza toplama kampanyası başlamıştır. “Türkler ermenilere soykırım yapmadı diyoruz” sloganı ile başlatılan kampanya İstanbul’un Maltepe, Atatürk Caddesinde yürütülüyor. Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu konuda açıklama yapan yazar şunları söyledi: “Ermenilerin 2015 yılında sözde ermeni soykırımı iddialarının 100. yıl hazırlıklarına “Dur!” demek gerekir. Hatta Hollywood bu yalanı destekleyerek film çekiyor”. (Bir onlar eksikti HYETERT)

Kebuter Hakverdi açıklamasında, üç gündür, İstanbul sokaklarında bununla ilgili imza topluyor. Her günün imzaları ayrıca toplanır. İnsanlar sözde ermeni soykırımı – 100 ideolojik seferine karşı itiraza coşku ile katılıyorlar. Bir milyon imza toplamayı ve bunu neredeyse iki aya sona erdirmeyi düşünüyorum. Üniversitelere, partilere başvurular hazırlamıştır. Bir milyon imzaya Hocalı olaylarından bahseden video ve diğer belgesel malzemeler de eklenerek, ABD Senatosu’na gönderilecek, dedi.
Belirtelim ki, Kabutar Haqverdi birkaç yıldır, İstanbul’da yaşıyor ve orada kendisinin Hocalı olaylarına adadığı “Kar kan rəngindəydi o gece” ve “cennetten sürgün” romanları ile tanınır.
Eldeniz ABBASLI (e-ha) Bakü-Azerbaycan

Yorumlar kapatıldı.