İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ihanetine RTÜK hediyesi!

Ermeni ihanetine RTÜK hediyesi!Sözde soykırımın 100. yılında Ermenistan’da Karadeniz Yayıncılık Forumu düzenledi. Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Ermenistan Ulusal Radyo ve Televizyon Komisyonu’nun ev sahipliğinde gelecek yıl Ermenistan’da yapılacak Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriter Forumu’nun (BRAF) 6. yıllık toplantısına katılma kararı tepkilere neden oldu. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Ermenilerin sözde soykırımın 100. yıl dönümünde Türkiye’ye  karşı propaganda atağına geçeceklerini anımsatarak, “Bu karar şuursuzluktur” dedi.( Halaçoğlu söylüyorsa kesin olarak yanlıştır. Adam bay yanlış. HYETERT)

Kabul edilemez
Toplantı kararının Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kararlaştırılmasının da ilginç olduğunu belirten Halaçoğlu, şöyle konuştu: “Eğer toplantı tarihini nisan ayının 15’ine denk getirirlerse bu noktadan sonra şaşırmamak gerekiyor. O toplantıda yayınlanacak siyasi bildirilerin içeriğinin ne olacağı belli. Bu toplantının sonucunun ne olacağı belli iken bunun önüne geçilmemesi büyük bir yanlışlıktır. 2015 yılının Türkiye açısından hassasiyeti biline biline böyle bir kararın alınmasına izin vermek kabul edilemez. Toplantıda dünyanın birçok yerinde olduğu gibi siyasi bildiriler yayınlanacak. 2015 yılında böyle fırsat verilmesi akıl almaz bir şey. Toplantılardaki siyasi bildirilerdeki sonuçlar herkesi rahatsız edecek. Sonuçları Türkiye açısından kabul edilemez olacağı belli.” 
“Olacak şey değil”
Bu kararı  alanların  büyük bir hata yaptıklarını vurgulayan Halaçoğlu, etkinliğin Ermenistan’ı onurlandırma anlamına geleceğini kaydetti. Halaçoğlu, “Söylenecek söz yok. Bu kadar şuursuzca, düşüncesizce hareket edilemez. Olacak şey değil. Kim yaptı, akıl alır gibi değil” dedi. RTÜK’ün kurulmasına öncülük ettiği ve Daimi Sekretarya faaliyetlerini yürüttüğü Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu’nun (BRAF) 5. Yıllık Toplantısı 10-11 Eylül 2014’te Azerbaycan Ulusal Televizyon ve Radyo Konseyi’nin (NTRC) ev sahipliğinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Her yıl BRAF’a üye farklı bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye’den BRAF Genel Sekreteri ve Üst Kurul Üyesi Doç. Hamit Ersoy, Üst Kurul Üyeleri Doç. Ahmet Yıldırım ve Esat Çıplak ile Üst Kurul Uzmanları Hasan Ali Erdem ve Hüseyin Demirbilek katıldı. Ayrıca BRAF’a Üye Ülkelerin Yayıncılık Düzenleyici Otoritelerinin temsilcileri ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) temsilcisi de toplantıda hazır bulundu. Toplantının açış konuşması Divan Başkanı BRAF Genel Sekreteri Doç. Hamit Ersoy tarafından yapıldı.. toplantıda ayrıca 2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan BRAF 6. Yıllık toplantısının ev sahipliğini Ermenistan Ulusal Radyo ve Televizyon Komisyonu’nun (NCTR) yapması kararlaştırıldı.

Yorumlar kapatıldı.