İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Obama , Katolikos Aram I ve diğer Hristiyan kilise liderlerini kabul etti

ABD devlet başkanı Barack Obama 11 Eylül’de Yakındoğu Maroni, Ermeni, Süryani, Ortodoks, Yunan ve Suriye Katolik kiliseleri temsilcilerini kabul etti. Kilikya Katolikosluğu Basın servisinin verdiği bilgiye göre, buluşmada Ermeni Apostolik Kilisesi Kilikya Katolikosu Aram I hazır bulundu.

Aram I, başkan Obama’ya ilk elde 11 Eylül terörünün 13. yılı vesilesiyle taziyelerini iletti, terörizmin farklı ifadeleriyle, aralarında Yakındoğu’da da olmak üzere dünyanın farklı köşelerinde devam ettiğini ifade etti. Katolikos, bölgede terörizmin sadece Hıristiyanlar değil Müslümanlar ve tüm dünya için bir tehdit oluşturduğunun altını çizdi. Katoliksa göre, kolektif ve mutabakatlı çabalar radikalizmle mücadeleye yönlendirilmeli.
Yakındoğu’da Hıristiyanlara ilişkin olarak Katolikos, Hıristiyanların bölgede yabancı olmadıklarıı ve ikinci sınıf yurttaşlar kabul edilmemeleri gerektiğini, zira onların tarihinin Yakındoğu tarihinin derinliklerine gittiğini kaydetti. Aram I, başkan Obama’yı, ortak çabalarla radikal hareketlerin temizlenmesine ilişkin duyurusunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Buluşma katılımcıları ilk elde Irak Hıristiyan toplumunun ağır durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulundular. Maroni Patriği Ray, başkan Obanma’ya ruhani liderlerin hazırladıkları ortak mektubu sundu.
Başkan Obama duyurusundaki önemli noktalara ilişkin bilgi verdi, vicdan özgürlüğü ve insan haklarının korunmasının ABD dış politikasını başlıca önceliklerinden biri olarak kalmaya devam ettiğinin altını çizdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/228638.html

Yorumlar kapatıldı.