İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

200 Ezidi ellerinde katledilenlerin fotoğraflarıyla meşaleli yürüyüşe başladı

«Soykırımlara hayır» gençlik inisiyatifi bugün 11 Eylül’de, Irak’ta fanatik İslamcılar tarafından Ezidilere yönelik gerçekleştirilen soykırımı dillendirmek ve kınamak üzere Özgürlük Meydanından Tsitsernakaberd’e doğru ellerinde meşalelerle yürüyüşe başladılar. Topananlara hitap eden Ezidilier Birliği Bşk. Yard. ″Bizler Ezidilere yönelik soykırım yanısıra bu musibeti yüksek sesle dillendirmek için toplandık. Ermeni kardeşlerimiz bizimle beraber olduğundan biz kendimizi yanlız hissetmiyoruz″ dedi. http://www.youtube.com/watch?v=ZBIsQ1BXevM 

Yaklaşık 200 Ezidi ellerinde «Soykırımlara hayır! 100 Yıllık kayıtsızlığın sonuçları», «Ezidi Soykırımını Durdurun» ibareli plakatlarla yürüyüşe geçtiler.Yürüyüş katılımcılarının ellerine katledilen soydaşlarının fotoğrafları da yer almakta.
Daha önceden duyurulduğu gibi inisiyatif üyelerinin 40 meşale taşıması, 11 Eylül’de Ezidilere yönelik başlayan soykırımın 40. Gününü ifade etmekte. Bu aynı zamanda 12 Ağustos’ta Ermenileri kurtarmaya gelen Fransız gemilerini, Musa Dağı’nda 40 günü de sembolize etmekte.
Benzeri etkinliklerin Karabağ, Rusya ve Fransa’da da gerçekleştirileceğini kaydedelim.2 Ağustos’ta başlayan Ezidi Soykırımında 15-20 bin insanın hayatını kaybederken, 100 bini aşkın Ezidi’nin mülteci durumuna düştüğünü hatırlatalım.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/228500.html

Yorumlar kapatıldı.