İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu romanla sizde soy ağacınızı sorgulayacaksınız. Buna hazır mısınız?

Belki sizin de dedeniz veya anneniz asimile olmuştur. Dedenizin nereden göç ettiğini merak etmiyor musunuz? Çünkü bu roman asimile olanlar üstüne ülkemizde tartışılırken şimdi dünya tartışıyor. Türkiye’nin son günlerde çok konuştuğu ve tartıştığı Arsine isimli romanı şimdi de dünya tartışmaya başladı.107 yaşında ki bir yaşlı kadının anlattığı gerçekler ile 1915 yılına ait Ermeni meselesini çok farklı bir perspektif ile sunan “Tehcirde bir Ermeni kızı” replikli Arsine romanı şimdi edebiyat dünyasında yeni bir tartışma başlattı. Bazı basın organlarında 1915 olaylarını “Ermeni Katliamı” diye anlattığı yönünde ki haberler üstüne, bazıları tarafından da aslında 1915 olaylarına çok gerçekçi yaklaştığı konuşuluyor. Türkiye’de yaşayan bazı vatandaşların asimile yolu ile Türklüğü seçtiğinin bir kanıtı olduğu yönünde kesin kanaatler oluşturdu.

Size bir ipucu, bu romanı okuduktan sonra siz de belki geçmişe dönük tarihinizi incelemek isteyeceksiniz. Çünkü Arsine ile aslında bir zamanlar Ermeni anne ve Türk babadan doğan Arsine’nin o dehşet anlatımı ve gerçekleri sizlere bazı ipuçları verecektir.
Konusuyla günümüz edebiyat dünyasında çok farklı bir konu ve gündem yaratacak bir anlatım sunan Arsine ile Türkiye’de birçok insanın bir şekilde Türk vatandaşlığını seçtiğini veya seçmek zorunda bırakıldığını okuyacaksınız. Büyük göçler ve sıkıntılar ile yaşanılan onlarca acı sonunda bu insanların nasıl bir yaşama itildiğini ve soyunun unutturulduğunu veya unutmak zorunda bırakıldığını anlayacaksınız.
Peki Arsine romanında yazılanları okuduktan sonra soy ağacınızı araştırmaya hazır mısınız?
Şimdi Türkiye’nin ve tüm dünyanın edebiyat odaklarına şimşek gibi çakan bu eser hepimizi yeni bir tartışmaya sevk ediyor. Arsine, geçmişinizi ve soy ağacınıza ışık tutacak nice bilgiler ile sizi aydınlatmaya hazır.
Ali Bayram tarafından iki yılda hazırlanan bu eser ile 100 yıl öncesi bir geçmişe yolculuk yaparak tarihte ki yerinizi hatırlayacaksınız.
http://www.avim.org.tr/analiz/tr/ERMENI-KIMLIGI-VE-2015%E2%80%99LE-GELENLER/3584
http://www.dr.com.tr/kitap/arsine/ali-bayram/edebiyat/roman/turkiye-roman/urunno=0000000588081

http://blog.radikal.com.tr/dunya/bu-romanla-sizde-soy-agacinizi-sorgulayacaksiniz-buna-hazir-misiniz-71079

Yorumlar kapatıldı.