İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağlık Karabağ bağımsızlığının 23. yılını kutluyor

Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığının 23. yıl dönümü birtakım etkinlikler ile kutlanacak. Şuşa kentindeki Kazançetsots Katedali’nde düzenlenecek ayin ile başlayacak olan kutlama etkinlikleri uluslararası kamuoyu tarafından tanınmayan Karabağ Cumhuriyeti’nin başkenti Stepanakert’de devam edecek.

Kutlama etkinlikleri kapsamında başkanlığını Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yaptığı Ermenistan heyeti ile birlikte Karabağ Cumhurbaşkanı Bako Saakyan başkanlığını yaptığı Dağlık Karabağ heyeti, aydınlar, resmi görevliler, STK temsilcileri, eğitimciler ve yabancı konuklar Stepanakert anıt kompleksine çelenk bırakacaklar ve daha sonra Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın onuruna verilecek davete katılacaklar.
Bağımsızlık Günü etkinlikleri kapsamında Dağlık Karabağ’daki okullarda düzenlenecek olan geleneksel derslerde bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra, askeri yetkililer, üst düzey devlet memurları ve Karabağ Hareketi adlı STK’dan temsilciler de hazır bulunacak. Akşam saatlerinde Ermenistan’ın ve Dağlık Karabağ’ın ünlü ses sanatçılarının katılımı ile Stepanakert Meydanı’nda düzenlenecek konser havai fişek gösterileri ile sona erecek.

Yorumlar kapatıldı.