İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ukrayna Ermenileri Birliğinden Kızıl Haç’a 90 ton yardım

Ukrayna Ermenileri Birliği (UEB) temsilcileri bugün 27 Ağustos’ta Ukrayna Kızıl Haç Teşkilattı çalışanlarına 90 tonu aşkın  insani yardım naklettiler. UEB’in AnalitikaUA.net’e verdiği bilgiye göre; yardımın Donetsk ve Logansk eyaletlerindeki ihtiyaç sahiplerine tahsisi öngörülmekte. İnsani yardım gıda ürünleri ve temel ihtiyaç maddeleri vb.’den oluşmakta.

Daha önce  UEB’in verdiği bilgide, farklı yörelerdeki Ermeni toplumları belli aralıklarla insani yardım gösterdiği kaydedildi. Daha ölçeksel yardımlar durumunda, Ukrayna Kızıl Haçıyla işbirliğinde bulunulması kararı alındı.
Geçtiğimiz hafta 19 Ağustos’ta Kiyev’de UEB Bşk. Vilen Şatvoryan ve Ukrayna Kızıl Haç Birliği Bşk. Ivan Usichenko buluşması gerçekleşti.Buluşmada Donetsk ve Logansk eyaletlerinde ihtiyaç sahiplerine gerekli insani yardım gösterme konusu değerlendirildi.
UEB, Kızıl Haç’a ve eyalet yönetimlerine operatif çalışma için teşekkür ederek Vilen Şatvoryan ″Ermeni halkı, Ukrayna ve tüm dünyadan Anayurt için zor günlerde yapılan kardeşlerin yardımını hatırlamakta ve oldykça takdir etmektedir. Böylesi şeyler asla unutulmaz. Bugün Ukrayna halkına yardım etmeye çalışıyoruz″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.