İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGBU çağrısıyla, Suriye Ermenileri Yardım Fonuna 600.000 Dolar

Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU) çağrısıyla, Suriye Ermenileri Yardım Fonuna 600.000 Dolar toplandı. Bilgi, bugün 27 Ağustos’ta Ermenistan Diaspora Bakanlığında Suriye Ermenileri Sorunları Baknlıklararası  Koordinasyon Komisyonu olağan oturumu esnasında  AGBU Ermenistan Ofisi geçici  direktörü Hovik Ördekyan’dan geldi. Ördekyan, kuruluşun insani Suriye, Lübnan ve Ermenistan’da insani misyon gerçekleştirdiğini ifade etti. Halep’te 300 ve Şam’da 500 aileye yardım edildi. AGBU, Kamışlı ve Latakya’da  tıbbi yardım, ilaç ve barınak yardımında bulundu.

Bakan AGBU’ya teşekkür ederek Suriye’deki krizin daha ilk günlerinden itibaren AGBU’nun Bakanlığın yanında olduğunu ve birkaç büyük proje gerçekleştidiğini ifade etti. Bunlar arasında Ermenistan’da Suriye’li Ermeni öğrencilerin yükseköğrenim harçlarının tazmini de yer almakta.
Toplantıda «Misyon Emenistan» Hayri amaçlı kuruluşu bşk. Hripsime Kirakosyan ″Suriye Ermenilerine Destek: 2012-2014 Yılları Programları″ başlılı raporunu sundu.
«Halep»liler Birliği Hayri Kuruluşu Bşk. Ani Balıkhyan gerçekleştirdikleriçalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapacakları programlara ilişkin bilgi verdi.
AGBU ve «Halep»liler Birliğinin ″Yeni Halep″ Konut İmar Programının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların daha da aktifleştirilmesi yönndeki önersi bilgi çerçevesinde kabul edildi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.