İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Movses Hakobyan: Her gün savaşı bekliyorum

DKC Savunma Ordusu komutanı ve Savunma bakanı Movses Hakobyan, ″Azerbaycan tarafından askeri işlemlerin başlaması, DKC Savunma Ordusu için beklenir bir durumdur. Ben her gün savaşı bekliyorum ve ordunun amacı da savaşa hazır olmaktır. ″ diyen Hakobyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin silahlanmasına yanıt olarak DKC’nin askerlerinin eğitimi ve silah envanterinin modernizasyonuyla uğraştığını da ifade etti.

***
20 yıl önce aracılık için Rusya’ya başvuran Azerbaycan’ın ricasıyla ateşkesin sağlanmasına  karşın, tampon hatta hasmın son sabotaj işlemleri, amacının Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin (DKC)  işgali ve tüm Karabağ sathında denetimin tesisi olduğunu bir kez daha gösterdi. Açıklama düzenlenen basın brifinginde  DKC Savunma Ordusu komutanı ve Savunma bakanı Movses Hakobyan’dan geldi.
Hakobyan’a göre Azerbaycan, AGİT Minsk Grubuna şantaj yaparak, Karabağ’ı işgal yönünde umudunu kaybetmiyor.
DKC Savunma Ordusu komutanı ″Azerbaycan; Zangezur ve Erivan’a yönelik akıl dışı iddialara sahip. Son 20 yıl, Azerbaycan tarafının Karabağ sorununun barıçı çözümünden, AGİT Minsk Grubunun önerdiği olası alternatiflerden  sürekli uzaklaştığını gösterdi″ dedi.
Savunma bakanı, Bakü’nün son yıllarda silahlı kuvvetlerine petrodolarlar hesabına yeni donanımlar kattığını, bunun Karabağ sorununu askeri yolla çözme düşüncesinde olduğunun kanıtlanmakta olduğunu belirtti.
Azerbaycan ve Ermeni tarafı silahlı kuvvetlerinin kıyaslanmasına ilişkin olarak Hakobyan, şu anda hasım lehine olmak üzere 1-2 oranında olduğunu, ancak bunun yoğun silahlar durumunda hasmın amacına ulaşabileceği anlamına gelmediğini ifade etti.
Bakan dahası, 1992 yılında  Ermeni ve Azeri taraflarının silah oranının bire yirmi olduğuna da dikkat çekti.
″Azerbaycan tarafından askeri işlemlerin başlaması, DKC Savunma Ordusu için beklenir bir durumdur. Ben her gün savaşı bekliyorum ve ordunun amacı da savaşa hazır olmaktır. ″ diyen Hakobyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin silahlanmasına yanıt olarak DKC’nin askerlerinin eğitimi ve silah envanterinin modernizasyonuyla uğraştığını da ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/224734.html

Yorumlar kapatıldı.