İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan’da ırkçılık karşıtı yasa tasarısında yeni gelişme!

Yunanistan Parlamentosu’na 26-27 Ağustos tarihlerinde gönderilmesi beklenen ırkçılık karşıtı yasa tasarısını eksik bulduklarını söyleyen ND Partisi milletvekilleri bu doğrultuda harekete geçti. Elde edilen bilgilere göre, özellikle Kuzey Yunanistan’daki milletvekilleri Holokost’a atıfta bulunulan ırkçılık karşıtı yasa tasarısında “Küçük Asya Yunanlıları ve Pontusluların soykırımına” da yer verilmesi için girişimde bulunmaya hazırlanıyor. ND Partisi Larisa milletvekili Maksimos Harakopulos Yahudi soykırımının reddedilişinin suç sayılması için verilen mücadelenin doğru olduğunu dile getirirken “aynı durumun Yunan Parlamentosu tarafından da tanınan Doğu Hıristiyanlarının soykırımının reddedilişi ile ilgili de geçerli olması gerektiğini” söyledi.

***
Uzun süredir tartışmalara neden olan ve geçtiğimiz hafta koalisyon hükümeti ortaklarının uzlaşı sağladığı duyurulan ırkçılık karşıtı yasa tasarısına koalisyon ortağı ND partisinden bazı milletvekilleri özel bir ekleme yapılmasını istiyor.
Yunanistan Parlamentosu’na 26-27 Ağustos tarihlerinde gönderilmesi beklenen ırkçılık karşıtı yasa tasarısını eksik bulduklarını söyleyen ND Partisi milletvekilleri bu doğrultuda harekete geçti. Elde edilen bilgilere göre, özellikle Kuzey Yunanistan’daki milletvekilleri Holokost’a atıfta bulunulan ırkçılık karşıtı yasa tasarısında “Küçük Asya Yunanlıları ve Pontusluların soykırımına” da yer verilmesi için girişimde bulunmaya hazırlanıyor.
ND Partisi milletvekillerinin planları arasında Başbakan Antonis Samaras’a konuyla ilgili mektup göndermek de var. Milletvekilleri Başbakan Samaras’tan “ilgili yasa tasarısında tarihî nedenlerden dolayı Küçük Asya Yunanlıları ve Pontusluların soykırımına da atıfta bulunulmasını” talep edecek.
Bu konuya değinen ND Partisi Larisa milletvekili Maksimos Harakopulos Yahudi soykırımının reddedilişinin suç sayılması için verilen mücadelenin doğru olduğunu dile getirirken “aynı durumun Yunan Parlamentosu tarafından da tanınan Doğu Hıristiyanlarının soykırımının reddedilişi ile ilgili de geçerli olması gerektiğini” söyledi.
Aynı görüşe sahip diğer ND milletvekillerinin de yasa tasarısına ilgili ilavelerin yapılmaması durumunda perde arkasında yasaya “hayır” diyecekleri yönünde tehditte bulunduğu iddia ediliyor. – azınlıkça

Yorumlar kapatıldı.