İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkleşmiş Ermenilerle kültürel bağlar tesis etmek gerekli

Ermenistan Diaspora Bakan yardımcısı Serj Srapionyan «Diaspora Bakanlığı inisiyatifiyle Türkleşmiş Ermeniler Kongresi gerçekleştirildi ve burada Batı Ermenistan’da birçok kereler bulunmuş insanların orada Ermeni olduğunu itiraf eden insanlarla karşılaştıkları hatta Hıristiyanlıklarını korkarak da olsa muhafaza ettiklerini ifade ettiklerini kaydettiler. Türkiye’den kendilerini bu konuda nispeten rahat hisseden Ermenilerin davet edilmesi yönünde düşünce oluştu. » dedi. (Keşke önce kendi vatandaşlarının ülkeden kaçmasını önleseler. HYETERT)

***
Türkleşmiş Ermeniler meselesi Ermeniler için stratejik bir öneme sahip ve onların köklere dönüşünü temin ederek, kültürel bağların tesisi gerekli. Görüş; 15 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında Ermenistan Diaspora Bakan yard. Serj Srapionyan’dan geldi.
«Eve gel» programının başlangıçta eleştirilere madur kaldığını, ancak yılların bunun doğru düşünülmüş bir program olduğunu, zira Diaspora ve Ermenistan’ın 13-15 yaşındaki ergenlerin temas hacminin giderek arttığını kaydeden Srapionyan «Diaspora Bakanlığı inisiyatifiyle Türkleşmiş Ermeniler Kongresi gerçekleştirildi ve burada Batı Ermenistan’da birçok kereler bulunmuş insanların orada Ermeni olduğunu itiraf eden insanlarla karşılaştıkları hatta Hıristiyanlıklarını korkarak da olsa muhafaza ettiklerini ifade ettiklerini kaydettiler. Türkiye’den kendilerini bu konuda nispeten rahat hisseden Ermenilerin davet edilmesi yönünde düşünce oluştu. » dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.