İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karadağ da iki kilise gün ışığına çıkarıldı –

Karaman Müze Müdürlüğü tarafından Karadağ’da yürütülen kurtarma kazılarında temizliği tamamlanan iki kilisenin tanıtımı yapıldı.Değle Ören Yeri’nde, dini yapılarıyla dikkati çeken Karadağ’ın toprak altında kalan güzelliklerinin gün ışığına çıkarılması için Karaman Müze Müdürlüğünce kurtarma kazıları yürütülüyor. Hıristiyanlık döneminde dini merkez olan, 4. ve 9. yüzyıllar arasında gercekleşen onlarca kilise, manastır ve mezar ile inanç turizmi açısından bir hayli zengin bir potansiyele sahip Karadağ’daki kurtarma kazılarında iki kilisenin temizliği tamamlandı. Gün ışığına çıkarılan kiliseler, Karaman Valisi Murat Koca tarafından kamuoyuna tanıtıldı.

Vali Murat Koca, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Karadağ’da yürütülen kurtarma kazıları neticesi 31 ve 32 no’lu kiliselerin temizlendiğini açıkladı .
Karaman ve Karadağ için kazıların önemine işaret eden Koca, bölgedeki çalışmaların devam edeceğini bildirdi. Vali Koca, “Kiliselerdeki kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla Karadağ, inanç turizmine katkı sağlayacak” diye belirtti .
Karaman Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ise Karadağ’ın mühim inanç merkezlerinden olduğuna işaret etti.
Karadağ’da birden fazla kilise ve yerleşim yeri bulunduğunu ifade eden Yıldız, “Karadağ’ın her yerinde dini yapı kalıntıları var. Kiliselerdeki kazı çalışmalarımız devam edecek. Karadağ’ın inanç turizminde bir merkez olması için çalışmalar yapmaktayız” diye açıkladı .

Yorumlar kapatıldı.