İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD: Karabağ sorununun askeri çözümü yok

ABD Soçi’de Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanın buluşmasını memnuniyetle karşılıyor. Açıklama 14 Ağustos’ta Viyana’da AGİT Daimi Konsey oturumu esnasında  AGİT Misyonunda ABD Daimi temsilcisi Harry Robinson’dan geldi.. Amerikalı diplomat tampon hatta 31 Temmuz’da başlayan  ve sonucunda birçok insani kaybın gerçekleştiği şiddet vakalarını sert bir dille kınadı. Diplomat kayıp ve yaralıların ailelerine başsağlığı diledi, gerilimin düşürülmesi ve ateşkes rejiminin korunmasına  geri dönüş yönünde adımlar atılması çağrısında bulundu.

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülke olarak ABD’nin tarafların Karabağ sorununun  uzun vadeli çözümüne ulaşılmasında yadım etmeye sadık olduğunu ifade eden diplomat ″Karabağ sorununun askeri çözümü yok. Önümüzdeki süreçte intikam, saldırı ve şiddet yanısıra provokatif duyurular barışçı çözümü sadece zorlaştırır. Öyle ki biz taraf liderlerine barışa katkıda bulunan ortamın şekkilenmesi çağrısında bulunuyoruz″dedi.
AGİT Minsk Grubu  eşbaşkanlarının son yıllarda yapılan duyurularının, pekişmiş bir çözümün  BM Tüzüğü ve Helsinki Nihai Senedinin temel ilkeleri olan kuvvet kullanmama, toprak bütünlüğü ve self determinasyon üzerine kurulması gerektiğini ifade eden Robinson ″Soçi’de geçtiğimiz haftaki , iki devlet başkanının barışçı çözüme eğilimini ve yakın gelecekte diyaloğun devamını  memnuiyetle karşılıyoruz. Taraflara İsviçre döne başkanlığınca önerildiği gibi yapıcı müzakerelere başlamak için siyasi irade göstermeleri yanısıra, barışın bölgede tüm insanlara vereceği artılar üzerine odaklanmaları çağrısında bulunuyoruz″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am
http://news.am/tur/news/224149.html

Yorumlar kapatıldı.