İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Füzelerimiz mamur herhangi bir kenti harabeye dönüştürür

Sarkisyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, eğer askeri işlemler başlarsa Nahçivan’dan Erivan sınırlarına ‘ulaşabilir’. Ancak böylesi durumlar asla cezasız kalmaz ve Azerbaycan yönetimi Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin ne gibi kabiliyet ve olanakları olduğunu çok iyi bilmektedir. Onlar, menzili 300 km.’yi aşan balistik füzelerimiz olduğunu çok iyi biliyorlar ve bunlar çok kısa sürede mamur herhangi bir yerleşim birimini, şimdi Ağdam’ın içinde bulunduğu durum gibi harabeye dönüştürebilirler…″

***
Ermenistan menzili 300 km’y aşan balistik füzelere sahip ve bunlar çok kısa sürede mamur herhangi bir yerleşim birimini, şimdi  Ağdam’ın içinde bulunduğu durum gibi harabeye dönüştürebilir. Açıklama «ArmNews» TV yayınında, Azerbaycan yönetiminin böğürtülerini yorumlayan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
Sarkisyan şunları kaydetti: ″Azerbaycan cumhurbaşkanı tarafların birbirlerinin olanaklarını çok iyi bildiklerni ifade ederek iyi bir şey söyledi. Evet, gerçekten de Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin ne gibi olanakları olduğunu çok iyi biliyoruz. Azerbaycan yönetimi de bizim olanaklarımızı çok iyi biliyor.  Evet, ben bunu herhangi bir kaygı duymadan söylüyorum. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, eğer askeri işlemler başlarsa Nahçivan’dan Erivan sınırlarına ‘ulaşabilir’. Ancak böylesi durumlar asla  cezasız kalmaz ve Azerbaycan yönetimi Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin ne gibi kabiliyet ve olanakları olduğunu çok iyi bilmektedir. Onlar, menzili 300 km.’yi aşan balistik füzelermiz olduğunu çok iyi biliyorlar ve bunlar çok kısa sürede mamur herhangi bir yerleşim birimini,şimdi Ağdam’ın içinde bulunduğu durum gibi harabeye dönüştürebilirler. Bu bir tercih meselesidir. Eğer bu insanlar ‘akıl melekelerinin fişini çekmişlerse’, eğer  geniş ölçekli işlemlere başvurmaya karar vermişlerse ve hatta  Ermenistan’ın sınır havalisinde olmayan yerleşim birimlerini hedef olarak seçmişlerse, kendi sorumluluklarına ilişkin düşünsünler″.
Kendisinde, kimi durumlarda kimi insanların Bakü’de akşam saatlerinde,işten sonra bilgisayar oyunlarıyla oynadıkları ve çatapatla uğraştıkları intibasının uyandığını kaydeden Sarkisyan ″Ancak onlar, kurgusal gerçekliğin farklı, gerçekliğin farklı birşey olduğunu anlamalılar. Asla kuru sayıları ortaya koyarak ve hesaplayarak, Gayrisafi hasılamız bu kadar, Ermenistan’ınki bu kadar; bizim bu kadar tankımız var, Ermenistan’ın bu kadar; ve askeri işlemler başlarsa  biz galip geliriz dememek gerek. Dediğim, Gayrisafi hasılanın önemi olmadığı, paranın, tank sayısının önemi olmadığı anlamına gelmemektedir. Ben bunu söylemiyorum. Tabii ki önemi var. Ancak bu yeterli değil. Son işlemler bunu ortaya koyuyordu.″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.