İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başdanışman AK Parti’li Ermeni yazarlara sarıldı!

Erdoğan’ın “benim için affedersiniz çok daha çirkin şekilde Ermeni dediler” açıklamasına gelen tepkilerin yanlış olduğunu iddia eden Akdoğan “kimse babasının-dedesinin özelliklerinden dolayı suçlanabilir, ne de bugün ne olduğundan dolayı aşağılanabilir” dedi. Akdoğan, AK Parti’ye destek veren yazılarıyla bilinen Etyen Mahçupyan ve Markar Esayan’ı örnek verdiği yazısında “Ben Markar Eseyan’ı Kılıçdaroğlu’na, Etyen Mahçupyan’ı Bahçeli’ye yüz kez yeğlerim.” dedi.

***
Başdanışman AK Parti’li Ermeni yazarlara sarıldı!Başdanışman AK Parti’li Ermeni yazarlara sarıldı!Başdanışman AK Parti’li Ermeni yazarlara sarıldı!
Başdanışman Yalçın Akdoğan, Erdoğan’ın Ermenileri hedef alan sözlerine gelen tepkilere yanıt verdiği yazısında AK Parti’ye desteği ile bilinen Ermeni yazarlara övgüler dizdi.
Başbakan Erdoğan’ın NTV canlı yayınında Ermenileri hedef alan sözlerine gelen tepkiler devam ederken Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan eleştirilere yanıt verdi. Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde Başbakan’ın Ermeniler’i aşağılayan bir söylem kullanmadığını savunurken AK Parti’ye desteği ile bilinen Ermeni yazarlara övgüler dizdi.
MAHÇUPYAN VE ESAYAN ÖVGÜSÜ
Erdoğan’ın “benim için afedersiniz çok daha çirkin şekilde Ermeni dediler” açıklamasına gelen tepkilerin yanlış olduğunu iddia eden Akdoğan “kimse babasının-dedesinin özelliklerinden dolayı suçlanabilir, ne de bugün ne olduğundan dolayı aşağılanabilir” dedi. Akdoğan, AK Parti’ye destek veren yazılarıyla bilinen Etyen Mahçupyan ve Markar Esayan’ı örnek verdiği yazısında “Ben Markar Eseyan’ı Kılıçdaroğlu’na, Etyen Mahçupyan’ı Bahçeli’ye yüz kez yeğlerim.” dedi.
İşte Akdoğan’ın yazısındaki ilgili bölüm:
Önüne arkasına hakaretler eklenerek kullanılan Ermeni ifadelerine gösterilen tepki Ermeniliğe değil hakaretamiz ve dışlayıcı dile yönelik bir tepkidir. Yoksa ne kimse babasının-dedesinin özelliklerinden dolayı suçlanabilir, ne de bugün ne olduğundan dolayı aşağılanabilir.
Bugün Ermeni diye olumsuz yakıştırmalara maruz kalan birçok kişi ‘bizden biridir’ ve hatta bizden daha çok milli, vatansever veya erdemlidir.
Ben Markar Eseyan’ı Kılıçdaroğlu’na, Etyen Mahçupyan’ı Bahçeli’ye yüz kez yeğlerim. Ermeni kimliği sebebiyle türlü mağduriyetler yaşayan bu insanlar Türkiye’ye diğerlerinden daha çok hizmet etmiştir, daha kabul edilebilir bir zihniyete ve siyasi anlayışa sahiptir. Kendimden daha demokrat, daha hoşgörülü, daha entelektüel gördüğüm bu isimlerin Türkiye’nin demokratikleşmesine yaptıkları katkı kesinlikle küçümsenemez. Statükocu seçkincilerle mukayese edilemeyecek değerde olan bu entellektüeller, yeni Türkiye’nin inşasında önemli yapıtaşlarıdır.

http://www.internethaber.com/basdanisman-ak-partili-ermeni-yazarlara-sarildi-708249h.htm

Yorumlar kapatıldı.