İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Meclis Gruplarından Ermeni Ordusuna ortak destek

Parlamentoda grubu bulunan 6 parti grubu sınırdaki gerilimli duruma ilişkin ortak duyuruda bulundu… :«Ermenistan-Azerbaycan ve Karabağ-Azerbaycan kuvvetleri tampon hattında durum gerilimini korumaya devam etmekte. Son günlerde Azerbaycan tarafı birçok defalar Ermeni mevzilerine sızma teşebbüsünde  bulunarak sabotaj işlemleri gerçekleştirmeyi denedi  ve farklı çapta silahlarla belli aralıklarla Ermeni sivil yerleşim birimlerine ateş etmeye devam etmektedir. Azerbaycan askeri-siyasi yönetimi jeopolitik yeni durumlardan istifade ederek ve benzeri maceracı saldırılarla DağlıkKarabağ Cumhuriyeti sorununun barışçı çözüm olanaklarını akamete uğratma çabasındadır.
Azerbaycan yönetiminin duruma eşdeğer olmayan ve sorumsuz duruşu AGİT Minsk Grubu ve uluslararası toplumun çatışmaların barışçı müzakereler aracılığıyla çözümü ilkesiyle tezat oluşturmaktadır.

Bir kez daha Ermeni kuvvetlerinin şart koştuğu yanıt işlemler sayesinde hasım, kayıp ve yaralılar vererek geri püskürtülmüştür. Sınırlarımızı bekleyen askerler Azerbaycan’a daima eşdeğer yanıt vererek askeri üstünlüğe izin vermeyeceklerini bir kez daha kanıtladılar. Bu provokasyonlar esnasında Ermeni askerler yüksek askeri hazırlık ve yurt savunmasına koşulsuz bağlılıklarını gösterdiler.
Halkımızla beraber şehit kahramanlarımızın yasını tutuyoruz, akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Onların adları ve muvaffakiyetlerinin kutsiyetle korunması hepimizin mevzuudur.
Oluşan durumda Ermeni toplumunun Ermenistan Silahlı Kuvvetleri etrafında  birlikteliğini özellikle önemseyerek, Ermenistan Cumhuriyeti Millet Meclisindeki Gruplar şu çağrıda bulunmaktadırlar:
-AGİT Minsk Gbu eşbaşkanı ülkelere:Ermenistan Cumhuriyeti, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınır hattından keskin nişancıların geri çekilmesi, vakaların incelenmesi ve halklar arasında husumet tohumları eken demeç ve işlemlerin istisna edilmesi yönünde işlevsel adımlar atılması.
-Uluslararası kuruluşlar ve devletlere: Ortak değerlendirmelerden, taraflar arasında eşitlik güden yaklaşımlardan kaçınılması ve Azerbaycan’ın sorunu askeri yolla çözmeye yönelik mütecaviz ve provokatif işlemlerinin kınanması. Askeri maceracılığa eğilimli Azerbaycan’a  büyük miktarda silah satışının durdurulması, bu nihai barışın tesisi çabalarıyla çelişki oluşturmaktadır.
Aynı zamanda Azerbaycan yönetiminin yapıcı olmayan tavrını sürdürmesi durumunda,olaylarda öngörülemez gelişmelerin tüm sorumluluğunun sadece kendisinin taşıyacağını duyururuz. Ermeni halkı ve Ermeni askeri, Ermenistan ve Dağlık Karabağ’ın güvenliğini temin etmeye hazır olduğunu kanıtlamıştır ve kanıtlayacaktır.
Ermenistan Cumhuriyeti Millet Meclisi Grupları, Ermeni Ordusu ve askerlerimize destek konusunda birliktelik içindedirler.».
Ermenistandan haberler – NEWS.am
http://news.am/tur/news/222591.html

Yorumlar kapatıldı.