İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yabancı Gençleri Ermenistan’da En Çok Köy Gündelik Yaşamı Etkiliyor

Dilijan Uluslararası Okulu yaz kampının yabancı katılımcılarını Ermenistan’da en çok köy gündelik yaşamı etkilemekte. Gemçler kamp çerçevesinde iki hafta Ermenistan’da kaldılar. 16-17 yaşındaki ergenler 14-26 Temmuz tarihlerinde Ermeni kültürüne ilişkin belli ölçüde bilgi aldılar, başkenti, Garni’yi, Sevan’ı ziyaret ettiler. Gençler en çok Gegharkunik eyaleti Kalavan köyü ziyaretinden çok etkilendiler.

Kamp katılımcısı, İtalya’dan gelen ve ilk kez Ermenistan’da bulunan Greta Valche NEWS.am muhabirine şunları aktardı: ″Ermeni kültürü, yaşam tarzı, düşünce biçimi hoşuma gitti, onlar sahip olduklarının kıymetini biliyorlar. Onların herşeyi elleriyle yapmaları da hoşuma gitti, bahçeleri, evcil hayvanları var. Onlar bize kendileri gibi toprakla uğraşmayı öğrettiler″ dedi. Valche köy yaşamından etkilenmekle beraber, arzu etmesi durumunda bile benzeri bir gündelik hayatı yaşayamıyacağını itiraf etti.
Kamp katılımcıları Ermenistan ziyareti öncesinde Ermenistan hakkında çok az şey bildiklerini, ancak şimdi kamp sonunda Ermenistan tarihini, doğasını ve kültürünü bildiklerini emin bir şekilde ifade etmekteler. Yabancı öğrenciler, kampın Ermenistan’lı katılımcılarıyla iyi dostluklar kurmakla kalmadılar, aynı zamanda Ermeni halk dansları, kimi Ermenice kelimeleri de öğrendiler. Avusturyalı 17 yaşındaki Etan Berner NEWS.am muahbirine Ermeni halk danslarını çok beğendiğini, hareketleri zorlukla da olsa büyük bir zevkle yapmaya çalıştığını söyledi.
Yaz kampı koordinatörü Adrian Brely, Dilijan’da ikinci kez benzeri kamp çalışması gerçekleştirildiğini, amacın yerel potansiyelin gelişimi olduğunu ifade etti. Brely, kampa İsviçre, Almanya, İsveç, Kanada, İtalya, Türkiye vd. ülkelerden gelen öğrencilerin Ermenistan’lı 20 öğrenciyle beraber Dilijan Uluslararası Okulu’nun öğrencileri olduğunu kaydetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/221360.html

Yorumlar kapatıldı.