İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Halep’ten Ermenistan’a Lüks Yaşamadan Çingene Yaşam Tarzına

Sako Halep’te 15 kişinin çalıştığı  araba tamir işine sahipti. Halep’li Ermeni şimdi küçük büfesinde falafel ve döner satıyor. «The Christian Science Monitor»de yer alan makalede , Halep’te işadamının yaşamını altüst eden çatışmalar başlamadan önces satın aldığı eski akılı telefonu bugün de kullandığını yazmakta. Burada eski geçmiş yaşam, neler olacağından şüphe eteyen iyi döşenmiş evinde poz veren büyük Suriye’li Ermeni ailenin fotoğrafları yer almakta.

Sako’nun ifadesiyle Halep’te 4 daire 2 araba yanısıra kentin pahalı semtlerinde düzenli yemek yiyebilecek  kadar para tasarruf etmişti. Ancak savaş, yıllar önce oğlunu eczacılık okumas için gönderdiği Erivan’a eşiyle beraber kaçmaya mebur ederek,  işine darbe vurdu.
Şimdi kentin merkezinde küçük bir büfeye sahip; burada falafel ve döner hazırlıyor. Daha önce doktor olan eşi ise bitişiğindeki büfeyi yönetiyor. Burada tek yatak odalı evde, ailenin diğer üyeleriyle beraber yaşıyorlar. Artık lüks arabalar, restoranlar, işçiler yok. Suriye’li Ermeni ″Bu sanki kral gibi yaşamdan çigene yaşamına geçmek gibi birşey″ diyor.
Sako ve kendisi gibi 60 yaşında olan eşi Erivan’da sığınacak yer arayan 10 bin Ermeni arasıda yer almaktalar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/220756.html

Yorumlar kapatıldı.