İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Eyaletlerin 1915 Olaylarını Soykırım Olarak Tanımaları Anayasaya Aykırı’

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Avustralya dış politikasının Ermeni meselesini ‘Soykırım’ olarak tanımlamadığını ve ülkesindeki eyaletlerin bu yönde kendi dış politikalarını oluşturmaya çalışmalarının anayasaya aykırı olduğunu söyledi. 

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyalet parlamentosu’nun Rum, Süryani ve 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarını tanınmasına ilişkin olarak Avustralya Türk Müdafaa İttifakı (ATA-Australia) Sydney Başkanı Ertunç Özen tarafından yöneltilen soruya cevap verdiği mektupta Bishop, fertler ve bazı grupların konuya ilişkin farklı görüşlerine saygı duymakla beraber Avustralya hükümetinin bu hassas meseleye müdahil olma taraftarı olmadığını kaydetti.

Anlaşmazlığın halli için tarafları diyaloga davet ettiklerini ve Türkiye ve Ermenistan’ı 2009’da imzalanan normalleşme protokollerini onaylamaya çağırdıklarını ifade eden Bishop, Avustralya’nın Türkiye ile münasebetlerine hem Gelibolu’daki ortak tarih hem de halihazırda G20 ve uluslararası sahadaki işbirliği nedeniyle büyük önem atfettiğini söyledi.
Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), geçtiğimiz Mart ayında ATAA Mütevelli Heyeti Başkanı Günay Evinch’in ziyareti sonrasında ATA-Australia ile güçlü ilişkiler tesis etmiş, Evinch burada Türk Amerikan toplumunun ABD’de Ermeni iddialarına karşı elde ettikleri hukuk zaferlerine ilişkin tecrübeleri Avustralyalı Türk toplum temsilcileriyle paylaşmıştı.
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/157057-eyaletlerin-1915-olaylarini-soykirim-olarak-tanimalari-anayasaya-aykiri#.U8_XfxZgO8U

Yorumlar kapatıldı.