İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye-Ermenistan Bursu İçin Son Başvuru 31 Temmuz

Türkiye ve Ermenistan’dan 18 profesyonel komşu ülkede bir ev sahibi kuruluşun bünyesinde özel bir işbirliği programına katılacak. Başvurular 31 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Hrant Dink Vakfı, iki komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nı başlattı. Program Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı adını taşıyan programda Ermenistan ve Türkiye’den toplam 18 profesyonele, dört ila sekiz ay boyunca komşu ülkede yaşama ve belirli bir ev sahibi kuruluş bünyesinde özel bir işbirliği programına katılma imkânı sağanacak.

Program, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk ve benzeri alanlardaki faaliyetleridestekleyecek.
Türkiye’den 63, Ermenistan’dan 25 kuruluş destek veriyor.
Türkiye’den Ermenistan’a
Programda ayrıca iki ülke akademisyenlerinin ortak araştırmaları desteklenecek; eğitim alanında kalıcı değişim programlarının önünün açılması için ilk adımlar atılacak.
İnsan hakları, kadın, çocuk, çevre, kalkınma, barış çalışmaları gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önerdikleri programlar, demokratikleşme süreci devam eden her iki ülkenin sivil toplumu arasında kalıcı köprülerin kurulmasına ve ortak projelerin hayata geçmesine katkı sağlayacak.
Mutfak kültürü, edebiyat, fotoğrafçılık, tasarım gibi çeşitli kültür-sanat dallarından faaliyet önererek programa katılan sanat merkezleri ve müzeler, iki komşu ülke sanatçılarının etkileşimi, üretimi ve kültürlerin buluşması için fırsatlar yaratacak.
Haberleşme ve iletişimin en önemli mecrası olan gazete, televizyon, radyo ve haber siteleri, komşu ülkeden gazetecilerle iki ülke gündemini birlikte takip ederek, sağlıklı haber akışı ve iletişime destek sağlayacak.
Ermenistan’dan Türkiye’ye
Ermenistan’ın başkenti Yerevan ile Gümrü ve Vanadzor şehirlerinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 25 ev sahibi kuruluş da Türkiye’den gelecek profesyonellere ve sanatçılara ev sahipliği yapacak.
Ermenistan’ın önde gelen üniversite, araştırma merkezi, müze, basın-yayın organları ve sivil toplum kuruluşları program kapsamında Türkiye’den meslektaşları ile tanışarak akademik işbirliği, medya işbirliği, insan hakları, çocuk, kadın, çevre, teknoloji, barış çalışmaları, Kafkasya çalışmaları, Avrupa çalışmaları gibi çeşitli alanlarda somut işbirliklerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Türkiye’den adaylar, Ermenistan’da bulunacakları süre boyunca temel Ermenice dil kursuna katılarak komşu ülkenin dilini ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu süre zarfında vize, sigorta, konaklama, dil kursu gibi bütün gerekli ayarlamalar ve masraflar Vakıf tarafından üstlenilecek.
Programa katılmak isteyen adaylar, Hrant Dink Vakfı internet sitesinde bulunan başvuru formunu İngilizce olarak doldurup, güncel özgeçmişleri ve iki adet referans mektubuile birlikte 31 Temmuz 2014 tarihine kadar fellowship@hrantdink.org adresine başvurularını yapabilirler. (HK)

http://www.bianet.org/bianet/sanat/157268-turkiye-ermenistan-bursu-icin-son-basvuru-31-temmuz?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.