İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Körleme satranç ustaları İstanbul’da buluşuyor…

Satranç tahtasına ve taşlarına bakmadan, sadece hamlelerin söylenmesi ile oynanan ve beyin gücünü tamamen ortaya çıkaran büyüleyici bir gösteri olan  “Körleme Satranç”ın ustaları İstanbul’da buluşuyor. Uluslararası Lions 118T Yönetim Çevresi Federasyonu Sosyal Hizmetler Komitesi Şişli Lions Kulübü, Şişli Spor Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nin işbirliğiyle 19-20 Temmuz tarihlerinde 118T Şişli Lions Kulübü’nde gerçekleşecek organizasyona milli oyuncuların yanı sıra, satranç aşığı görme engelli sporcular da katılacaklar.

Genelde üst düzey satranç ustalarının aynı anda birden fazla kişiyle oynadıkları gösteri maçları şeklinde yapılan körleme satranç, Türkiye’de bugüne kadar yapılan en kuvvetli körleme turnuvaya sahne olacak. Her masada iki sporcu ve bir hakem bulunacak, oyuncular, oynadıkları hamleyi söz ile söyleyip önlerindeki saate basacaklar, hakem hamleleri bilgisayara kaydedecek ve gerektiğinde oyuna müdahale edecek.
Dünyada birçok ülkede de popüler olan Körleme Satranç Turnuvaları’nın en önemli organizasyonu ise yaklaşık 20 yıl düzenlenen ve Kasparov, Kramnik, Anand, Aronian, Carlsen gibi büyükustaların katıldığı Melody Amber Turnuvaları.
Turnuvaya davetli 12 sporcu katılacak. Turnuvaya katılacak 3 görme engelli sporcu kendi kategorilerinin Türkiye’deki en iyi oyuncularından. Oyuncuların 5 tanesi Türkiye Şampiyonu. 8 sporcu milli sporcu. 2 büyük usta, 1 uluslararası usta, 4 fide ustası satranççı turnuvada yarışacak. GM Mustafa Yılmaz, GM Kıvanç Haznedaroğlu, IM Umut Atakişi, FM Serkan Yeke, FM Alper Olcayöz, FM Tamer Karatekin, FM Feridun Öney, Bülent Özveren, Sayat Tuğlacı ve 3 görme engelli sporcu Selim Altınok, Kerim Altınok ve Varujan Çınar turnuvaya katılacaklar.
Şişli Spor Kulübü’nün ödül sponsorluğunda yapılacak turnuvada Şişli Spor Kulübü antrenör ve sporcusu Sayat Tuğlacı ve yine kulüp sporcusu Varujan Çınar da bu önemli turnuvada oynayacaklar. Dereceye girecek oyunculara çeşitli ödüllerin verileceği turnuva, şimdiden önemli bir sezon sonu etkinliği olmaya aday.
Tarih:19-20 Temmuz 2014
Saat:09:30
Yer: Abide-i Hürriyet Cad. Mizan Apt.No:27 Kat:1 D:2 Şişli-İstanbul(Şişli Koleji Yanı)

Posted by: Diana Altun / dianaaltun@hotmail.com

Yorumlar kapatıldı.