İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ak Partili İçten Diyarbakır’dan Almanya’ya Gönül Köprüsü Kurdu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Almanya’ya gezi düzenledi. Oldukça yoğun bir program izleyen İçten, 3 günde yaklaşık 70 program düzenleyip çok sayıda gurbetçiyle bir araya gelerek hem görüş alışverişinde bulundu hem de çözüm sürecinden, seçimlere, oy kullanmadan vatandaşlarımızın sıkıntılarına kadar olan birçok konuda istişare yaptı. İçten, “Çok yoğun ama bir o kadar da verimli bir çalışmada bulunduk. Kardeşlerimizle bir araya gelip Camilerimizi, cemaatlerimizi, iş adamlarımızı, esnaflarımızı, kanaat önderlerimizi, STK’larımızı ve gayri Müslim kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hasret giderdik ve hasbihal ettik.

Sabah 09.30 gibi başlayan programlarımız, sahura kadar vatandaşlarımızın eşliğinde sürdü. Birlikte iftar açıp, sahur yapmanın keyfine vardık. Gittiğim yerlerde neredeyse 50 yıldır ülkemizden giden bir vekil olmamış. Bu vesileyle hem bir hatamızı kapattık hem de özlem gidermiş olduk. Buradaki vatandaşlarımızın Recep Tayyip Erdoğan sevdasına hayran kaldım” dedi.
“MİLLET DERİN GÜÇLERİN VE HAŞHAŞİLERİN OYUNUNU BOZMUŞTUR”
Dünyada küresel ve derin güçlerin, Türkiye’de Haşhaşiler ile yapmış olduğu işbirliği sonucu Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsızlık duyduğunu kaydeden İçten, “Türkiye’de dünyanın en büyük hava alanının yapılmasından, Kanalİstanbul’un yapılmasından, Irak Petrol anlaşmaları, iki nükleer santral anlaşması, Marmaray ve buradan geçecek tüp geçitten ve tüm bu atılımlardan rahatsızlık duydukları için Türkiye’ye operasyon yapma kararı aldılar ve Mısır’da, Filistin’de ve Nyanmar’da ve dünyanın birçok yerinde mazlumların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesine karar verdiler. Ama millet onların almış olduğu kararı bozdu ve bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kere daha ispat edecektir.” diyerek sözlerini sürdüren İçten, Almanya’daki vatandaşlarımızdan yüzde 60’ların üstünde oy istedi” diye konuştu.
“MİLLİ GÖRÜŞÜN ALMANYA TEŞKİLATI SAYIN BAŞBAKANIMIZI DESTEKLİYOR”
Başbakan gibi Milli Gençlik Vakfı’ndan ve Milli Görüş’ten gelen biri olduğunu kaydeden İçten, “Buradaki kardeşlerimizin de gönlü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından yana. Bu da Cuma İçten olarak beni ziyadesiyle memnun etti. Yine aynı şekilde Münster’de bulunan Emsdetten İslam Kültür Merkezi”miz başta olmak üzere gittiğimiz her yerde, her camide, her cemaatte, her esnafta ve vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde hep sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize selamlar söylendi. Kardeşlerimizin sevgisi ve teveccühleri bizi çok memnun etti. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını dinledik. Çözüm bulmaya gayret ettik. Ama benim en çok dikkatimi çeken şu oldu: Buradaki kardeşlerimizin en büyük sıkıntılarının başında okullardaki Türkçe eğitimi ve kadın hoca sıkıntısı geliyor. Bununla ilgili notlarımızı aldık. Yine aynı şekilde çifte vatandaşlık hakkına sahip olan kardeşlerimizin bir takım sorunları var. Ve tabii ki gittiğimiz her yerde yurt içi veya yurt dışı fark etmeksizin karşımıza çıkan emeklilik sorunu burada da kendini gösterdi. Ama hamdolsun ki bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde çıkacak olan torba yasada yer alan çözümler hakkında kendilerini bilgilendirdik. Biz burada bir ilki gerçekleştirdik. Ve ülkemizde gerçekleştirdiğimiz ilkler de bir yüz akı olarak karşımıza çıktı” şeklinde konuştu.
“MARDİN MİDYAT SÜRYANİ CEMAATİ BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR ETTİ”
Geçtiğimiz yıl çıkartılan yasa ile birlikte gayri Müslim’lerin de ilk defa AK Parti iktidarıyla birlikte taşınmaz mal varlıkları ve vakıflar konusundaki haklarına kavuştuklarını hatırlatan İçten, “Bunun en güzel örneğini burada, Almanya Münster Gronau Mardin Midyat Süryani Cemaati’nde gördük. Kendileri bizim aracılığımızla hem memnuniyetlerini dile getirdiler hem de sayın başbakanımıza teşekkürlerini ileterek selamlarını yolladılar. Ve ilk defa kendilerini “Öteki” olarak görmediklerini ifade ettiler. Bundan güzel bir aidiyet duygusu olabilir mi? İşte bu Ak Parti iktidarımız ve sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarının eseridir. Vatandaşlarımızın en merak ettiği konulardan biri de şüphesiz Çözüm Süreci oldu. Kendilerine süreçle ilgili bilgiler verirken onların da çözüm sürecine olan desteklerinin ve inançlarının tam olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Burada da yaşayan kardeşlerimiz hangi dilden, hangi ırktan, hangi mezhepten ve hatta hangi dinden olursa olsun çözüm sürecinin hepimiz için bir tarihi adım olduğunu ve bunun devam etmesi gerektiği konusunda hem fikirler. Biz de kendilerine konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiler vererek görüş alış verişinde bulunduk. Ve en önemlisi sadece Çözüm Süreci değil, buradaki kardeşlerimizin sonuç itibariyle gönüllerinde yatan Cumhurbaşkanının Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kere daha görmek geleceğe olan güvenimizi ve inancımızı pekiştirdi. Bu vesileyle hem kendilerine hem de bizleri burada ağırlayan UEDT yetkililerine bir kere daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İHA
http://www.stargundem.com/ajanslar/ak-partili-icten-diyarbakirdan-almanyaya-gonul-koprusu-kurdu-664323.html

Yorumlar kapatıldı.