İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Allah Kelimesi sadece Müslümanlar için midir? Hayır!

Bedri Edis Yılmaz
Malezyada Allah kelimesi gayrimüslimlere yasaklandı! Haziran 2014’te Malezya’da Allah kelimesinin gayrimüslimlere yasaklanmasıyla ilgili haberler bültenlere düşünce, Kuran’dan uzak bağnaz düşüncenin nasıl saçma sapan bir yere gelebildiğini birkez daha görmüş oldum. (http://t24.com.tr/haber/malezyada-allah-gayrimuslimlere-yasak,262071) Eminim Malezya’daki bağnaz dinciler alınan bu kararla bir zafer kazanmanın çoşkusunu hissediyorlardır. Din adına bir başarı elde ettiklerini düşünüyorlardır ama durum öyle değil.

Herşeyden önce Allah kelimesini gayrımüslümlere yasaklamanın Kuran’daki tebliğ yani dini anlatma ilkesine aykırı olduğu muhakkaktır. Peygamberimiz Kuran’ı gayrimüslimlere anlatırken hristiyanlara Allah kelimesini kullanamazsınız demiş midir acaba? Tabi ki hayır.
Bu noktada hristiyanların bu konuya tepki vermelerini beklerdim. Ama ne yazık ki onlar da en az yasaklamayı yapanlar kadar cahildir. 
Hazreti İsa Aramice konuşurdu (http://christianity.stackexchange.com/questions/20240/what-word-did-jesus-use-for-god-in-aramaic). Şu an Suriye’nin birkaç köyünde hala konuşulan Aramice’de Allah kelimesinin karşılığı Allaha’dır. Yani hristiyanlar müslümanlardan önce Allah kelimesini zaten kullanıyorlardı. http://www.peshitta.org/lexicon/ linkindeki Aramice sözlüke God kelimesini girerek sizler de bunu görebilirsiniz (AaLaH). Ayrıca museviler Allah’a Eloh / Elohim diyorlar. Musevi kardeşlerim benden daha iyi bilirler.
Sonuç itibari ile yüce Allah kendisi için seçtiği kelimeyi yasaklamanın hiçbir mantığı yoktur. Allah, Allaha, Eloh hepsi Allah’ın isimleridir ve kimsenin bu kelimeleri yasaklamaya yetkisi de yoktur.
Kendilerine müslüman diyerek müslümanlığı hakaret eden bu bağnaz zihniyetin marifetini hepimiz hayretle izliyoruz.
Çözüm ancak Kuran İslam’ının anlatılması ile olacaktır. Ancak Kuran İslam’ı ile bu yobaz zihniyetten uzaklaşılabilir.
CapsGram: (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.708884235841577.1073741829.708631035866897&type=3)
http://blog.milliyet.com.tr/Allah_Kelimesi_sadece_Muslumanlar_icin_midir__Hayir_/Blog/?BlogNo=467232&ref=milliyet_anasayfa
Ermenistan ve Uruguay cumhurbaşkanları ortak duyuruda bulundular

Yorumlar kapatıldı.