İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’ın Vizyon belgesi bugün açıklanıyor

Başbakan, manifesto niteliğindeki ‘Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’ni bugün açıklıyor. Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi, Başbakan için seçim kampanyasının en önemli ayağı olarak kabul ediliyor. Cuma Namazı’nı İstanbul’da kılacak olan Erdoğan, öğleden sonra ‘manifesto’ niteliğindeki yol haritasını kamuoyuna anlatacak. Organizasyon için 4 bin 500 kişi davet edildi. Bakanlar Kurulu, AK Parti MYK, MKYK ve Kurucu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ile il Başkanları ve il yönetimleri de toplantıda hazır bulunacak.

**
Başbakan, manifesto niteliğindeki ‘Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’ni bugün açıklıyor. Köşk’e çıkarsa tarafsız kalmayacağının altını çizen Erdoğan, 7’den 70’e tüm Türkiye’yi kucaklayacak ‘yol haritası’nı dev bir organizasyonla paylaşacak.
Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi propaganda dönemine, bugüne kadar görülmemiş bir gövde gösterisiyle girecek. Tarihi manifesto niteliğindeki ‘Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’ni, bugün İstanbul Haliç Gösteri ve Kongre Merkezi’ndeki programla kamuoyuna açıklayacak olan Erdoğan, seçilmesi halinde izleyeceği yol haritasını anlatacak.
HALİÇ’TE TARİHİ CUMA
Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi, Başbakan için seçim kampanyasının en önemli ayağı olarak kabul ediliyor. Cuma Namazı’nı İstanbul’da kılacak olan Erdoğan, öğleden sonra ‘manifesto’ niteliğindeki yol haritasını kamuoyuna anlatacak. Organizasyon için 4 bin 500 kişi davet edildi. Bakanlar Kurulu, AK Parti MYK, MKYK ve Kurucu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ile il Başkanları ve il yönetimleri de toplantıda hazır bulunacak.
SLOGANI ‘MİLLETİN ADAMI’
Başbakan’ın tanıtımına ‘milletin adamı’ sloganı damga vuracak. Slogana uygun olarak toplumun her kesiminden davetliler salonda yerini alacak. Ajda Pekkan’dan Orhan Gencebay’a kadar ünlü sanatçılar, Fatih Terim’den Arda Turan’a kadar spor adamları, Patrik Bartholomeos’tan İsak Haleva’ya kadar dini cemaatlerin temsilcileri davetliler arasında bulunuyor. Sanatçı, sporcu ve din adamlarının yanı sıra akil insanlar, akademisyenler, yazarlar, yurtdışındaki sivil toplum kuruluşları, yabancı misyon temsilcileri, cemaat temsilcileri ve yurtdışındaki Türk milletvekillerinin de toplantıya katılımı bekleniyor.
İşçi, memur, esnaf kesimin temsilcileri salondaki yerlerini alacak. Bu kapsamda; TOBB, Türk-İş, TESK, Memur-Sen, TESKOMB, Hak-İş temsilcileri, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD gibi iş dünyasının önde gelen kuruluşların başkan ve yöneticileri tarihi güne tanıklık edecek. Kadın derneklerinin başkanları da davetliler arasında bulunuyor. Organizasyona tüm işitme, görme, bedensel, zihinsel engelli gruplarını temsil eden federasyon ve konfederasyon başkanları davet edildi. Bedensel engelli konuklara, salonda en ön sıradan yer ayrıldığı öğrenildi.
7 BÖLGEDEN 70 İŞADAMI
Toplantıya 7 bölgeden 70 işadamı katılacak. İstanbul 3’üncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi, Marmaray, Avrasya ve hızlı tren projelerinin mühendis ve işçilerinden temsilciler salonda olacak. 200’ü aşkın basın mensubu toplantıya isimlerine basılmış kartlarla girecek. Davetliler, kartlarıyla aynı renkteki salonda yerlerine oturacak.
DARBE MAĞDURLARI DA ÖZEL DAVETLİ LİSTESİNDE
Toplantının özel konukları arasında, 27 Mayıs 1960 ihtilalinin mağduru olarak nitelenen ailelerin temsilcileri de bulunacak. Celal Bayar ve Adnan Menderes ile Yassıada’da ömür boyu hapse mahkûm edildikten sonra rahatsızlanarak hapishanede hayatını kaybeden Tevfik İleri’nin aile üyeleri salonda yer alacak. Erdoğan’ı, bu özel günde, öğrenim hayatındaki 30 öğretmeni, Kasımpaşa’daki arkadaşları, siyasette birlikte ilerledikleri yol arkadaşları yalnız bırakmayacak. Onlar için de ayrı yer ayrıldı.
2023, 2053, 2071 HEDEFLERİNE VURGU
Başbakan’ın açıklayacağı ‘Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’, tarihi manifesto niteliğinde olacak. ‘Yeni Türkiye’ vurgusunun öne çıktığı belirtilen belgede, AK Parti dönemindeki kazanımlara atıf yapılarak, 2023-2053-2071 hedeflerine dikkat çekiliyor. Yeni Anayasa, AB üyelik süreci, Çözüm Süreci ve terörle mücadele, ifade ve inanç özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları, komşularla ilişkiler gibi konularda Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda neler yapacağı sıralanıyor.

http://www.hurhaber.com/erdogan-in-vizyon-belgesi-bugun-aciklaniyor/haber-639496

Yorumlar kapatıldı.