İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agayev: Ermeni Lobisinin İdeolojik ve Finansal Merkezi, California

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosu Nasimi Agayev, Ermeni lobisinin Azerbaycan’ın ABD’deki etkinliği ve başarısını kıskandığını söyledi. 2 trilyon dolarlık gayrisafi milli hasılasıyla dünyanın en büyük sekizinci ekonomisi konumundaki California’nın ABD Kongresi’nde 53 Kongre üyesi ile temsil edildiğini ve Amerikan ulusal siyasetinin şekillenmesinde önemli pay sahibi bir eyalet olması nedeniyle Azerbaycan’ın California’da bir temsilcilik açma kararı aldığına dikkat çeken Agayev, yaklaşık bir milyon Ermeni’nin yaşadığı eyalette Ermeni diasporasının da siyasi, ekonomik ve idari pozisyonlardaki varlığıyla etkin olduğunu ifade etti.

California’nın 1983-1991 yılları arasındaki valisinin Ermeni kökenli olduğunu hatırlatan Agayev, “Bugün California Eyalet Kongresi’nde iki, Los Angeles Belediye Meclisi’nde de bir Ermeni üye bulunuyor. Ermeniler, eyaletteki birçok şehirde de yönetimin çeşitli kademelerinde yer alıyorlar” diye konuştu.
Etkinliklerimizi Sabote Etmeye Çalışıyorlar
Azerbaycan merkezli Trend ajansına verdiği mülakatta dünya genelindeki Ermeni lobisinin ideolojik ve finansal merkezinin California olduğunu söyleyen Agayev, “Radikal Taşnak gruplar, Azerbaycan karşıtı faaliyetlerini buradan yürütüyorlar. Azerbaycan’ın başarısını kıskandıklarını da söylemeliyim. Bu lobinin birçok defa tertiplediğimiz etkinlikleri sabote etmeye çalıştığına şahit olduk. Örneğin 2012’de NASA’nın Voyager insansız uzay araçlarına yerleştirilen müzik arşivine Azerbaycan’ın geleneksel müziği Mugam’ın da dahil edilmesinin 35. yıl dönümü vesilesiyle Los Angeles’taki UCLA Üniversitesi’nde tertiplediğimiz programı engellemeye çalıştılar. Bir fiyaskoyla karşılaşınca da etkinliğin yapıldığı yerin önünde protesto gösterisi düzenlediler” diye konuştu.
Ermeni diasporasının bir sonraki yıl Los Angeles Times Travel Show’da “Azerbaycan’ın Mücevher Tacı Karabağ” temalı bir stand açılmasını engellemeye çalıştığını anlatan Agayev, “Bu çabaları da katılımcıların standımıza çok daha yoğun alaka göstermesiyle neticelendi. Düzenlediğimiz birçok etkinlikte Ermenilerin hoşgörüsüzlüğü ve sabotaj denemeleriyle karşı karşıya kaldık” dedi.
Azerbaycan Karşıtı Siyaset Yapıyorlar
California’da Ermeni diasporasının Azerbaycan karşıtı siyasi faaliyetler de yürüttüğüne dikkat çeken Agayev, “Ocak ayında AJR 32 kodlu Azerbaycan aleyhtarı bir tasarı California Eyalet Kongresi’ne sunuldu. Ermeni lobisi tasarının geçmesi için herşeyi yaptı. Bizler bu tasarıyı şiddetle protesto ettik ve California’daki Azeri toplumu da tasarıya karşı bir protesto hareketi başlattı. Azeri Amerikalılar meclisteki oturumlara katılarak milletvekillerini Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgali ve etnik temizliğe ilişkin olarak bilgilendirdi” dedi.
Radikal Ermeni Kuruluşları Bu Yolla Ermeni Toplumundan Para Topluyor
Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosu Agayev, radikal Ermeni kuruluşlarının bu gibi girişimlerinin ardında yatan nedenin Ermeni toplumundan daha fazla para toplayabilme arzusunun yattığını söyledi.
Agayev, “Böyle kampanyaları başlattıktan sonra konuyu bir “ölüm-kalım” meselesi olarak sunuyor ve Ermeni toplumundan bağış topluyorlar. Ayrıca televizyon kanallarında bağış toplama programları yaparak Ermenistan’a göndermek üzere para topluyorlar. Lakin bu paranın büyük bir kısmı, Ermenistan’ı yöneten zümrenin yolsuzluk çemberinde kayboluyor. Bağışların Ermenistan’da nereye gittiği bilinmiyor. Ermeni lobisi ve Ermenistan’ın rüşvetçi hükümeti arasındaki bu “işbirliği” uzun süredir devam ediyor. Bunun en büyük zararı ise ABD’deki sıradan Ermenilere ve Ermenistan’daki fakir halka oluyor” diye konuştu.

http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/155613-agayev-ermeni-lobisinin-ideolojik-ve-finansal-merkezi-california

Yorumlar kapatıldı.