İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dualarla destek

Emre Öztürk – Bülent Şanlıkan
Çözüm’e manevi katkı… Ermeni Patrik Vekili Ateşyan’ın ardından Süryani Papaz Gabriel Akyüz, İncil’deki ‘Ne mutlu barışı sağlayanlara’ ayetini anımsattı ve barış için tüm ayinlerde dua ettiklerini söyledi.Ermeni cemaatinin ardından Çözüm Süreci’ne bir destek de Süryani ve Ezidilerden… Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın Diyarbakır’da “Çözüm için kiliselerimizde her zaman dua ediyoruz” beyanının ardından Mardin Süryani Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriel Akyüz, “İncil’de yer alan Ne mutlu barışı sağlayanlara” ayetini hatırlattı. 

Diyarbakır Süryani Metropoliti Salibe Özmen ise barışın sağlanmasının tüm Ortadoğu halkları için önemli olduğunu vurguladı. Çözüm’e verdikleri desteği AKŞAM’a anlatan din adamlarının açıklamaları şöyle: 

BARIŞI SAĞLAYANLAR ALLAH’IN EVLADI SAYILIR
Mardin Süryani Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriel Akyüz: İncil’de bir ayet vardır. ‘Ne mutlu barışı sağlayanlara’ şeklinde. Ayetin devamında ise ‘Barışı sağlayanlar Allah’ın evlatları sayılacaktır’ diyor. Biz her zaman barıştan yana duacı olduk. Bu barışı sağlayanlara biz de ne mutlu diyoruz. Barış süreci başladığından bu yana Türkiye genelinde ve özelde bölgemizde huzur var. Biz bu huzuru yakından hissediyoruz. İnşallah böyle de sürer. Biz her ayinde dünya barışı için, devletimizin barışı için özel bir dua ediyoruz. Bizlerde bu toprakların bir parçasıyız. Aynı duygu düşünce ve acıları birlikte yaşıyoruz, yaşadık. Süreç hayırlıdır, hayırlı olmuştur.
SÜRECİN SELAMETİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Süryani Metropoliti Saliba Özmen: Çözüm Süreci’ne hep beraber sahip çıkmamız lazım. Bu topraklar hepimizin. Türkiye’de barışın hâkim olması toplumda yaşayan herkesin hayrınadır. Türkiye’de barışın sağlanması Ortadoğu halkları için de önemlidir. Özellikle Mardin’de barış süreci açısından son derece güzel bir hava esiyor. Din adamları olarak bizler sürecin selameti, insanların huzuru için dualarımızı esirgemiyoruz. Üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız.
BİR DEĞER OLARAK BİZ DE DAHİL OLMAK İSTİYORUZ
Türkiye Ezidileri Derneği Başkanı Berna Bulut: Biz bin yıllardır bu topraklarda var olan asli bir unsur olmamıza rağmen baskılar sonucu yurtdışına kaçmak zorunda kalan insanlarız. Bu topraklardan giden her Ezidi geri dönmek istiyor ancak kimliklerini açıkça belirtemedikleri ve topraklarını kaybettikleri için elbette ciddi çekinceleri bulunmakta. Çözüm Süreci, Ezidiler için büyük bir fırsattır. Bizler bu süreci destekliyoruz ve çok olumlu karşılıyoruz. Şimdi bir değer olarak bu sürece dahil olmayı ümit ediyoruz. Devlet nezdinde bu süreçten yararlanmak başvurularda bulunacağız. Bu süreç bizler için, ve Türkiye için büyük bir umuttur.
İBADETLERİMİZİN AYRILMAZ PARÇASI
Türk Musevi Cemaati’nden AKŞAM’a yapılan açıklamada Çözüm Süreci’ne ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Türk Musevi Cemaati olarak ibadetlerimizde sürdürülmekte olan nihai aşamada ülkemizin bütünlüğü ve ulusumuzun birliği ve kardeşliğini pekiştirecek tüm çalışmaların başarıya ulaşması en samimi dileğimiz ve içten dualarımızdır.”
http://www.aksam.com.tr/guncel/dualarla-destek/haber-320779

Yorumlar kapatıldı.